Vaccinuri obligatorii si optionale

Vaccinuri obligatorii

0-7 zile (in maternitate): Vaccin anti-tuberculos (BCG - bacil Calmette Guerin), vaccin anti-virus hepatitic B (Hep B)

2 luni (administrate simultan): Vaccin anti-diftero-tetano-pertussis (DTP), Vaccin anti-polio oral trivalent (VPOT), Hep B

4 luni (administrate simultan): DTP, VPOT

6 luni (administrate simultan): DPT, VPOT, Hep B

9-11 luni: Vaccin anti-rujeolic (Ruj)

12 luni (administrate simultan): DTP, VPOT

30-35 luni: DTP

7 ani (clasa I - campanii scolare): DT, Ruj

9 ani (clasa a III-a - campanii scolare): VPOT, Hep B

14 ani (clasa a VIII-a - campanii scolare): DT, BCG

24 ani si la fiecare 10 ani, ulterior: DT

Comentarii:

 • Bubumarţi 23 aprilie 2013 la 09:25

  Intrebare: imi pot recupera banii de undeva? si acum sa va explic despre ce este vorba, doctora de familie nu a avut vaccinul care se face la 2 luni si este gratuit asa ca eu le-am cumparat de la farmacie. Acum imi poate spune cineva daca in baza bonului imi pot recupera banii?
 • mariam cristinajoi 31 ianuarie 2013 la 21:32

  - aici in canada majoritatea lumii vaccineaza, dar sunt crestini ca "amish"ii - care mai umbla cu bonete si nu vaccineaza si au boli mai putine (DPT, polio, etc.) ca procent decat restul populatiei;
  - foarte multi copii se imbolnavesc dupa vaccin - dar statisticile guvernului nu vor sa accepte aceste complicatii din motive legale.
 • leonardo_davluni 30 noiembrie 2009 la 15:34

  >Nu le-am facut pentru ca ma-m speriat ca o vecina are o fata care a ramas paralizata de la un vaccin.Ce sa fac?
  ---
  Pt. Eliza - cautati pe google syndrom post-vaccinal; fata vecinei dvs are sanse de recuperare, cel putin partiala a functiilor pierdute in urma vaccinarii. Dr. L. Vulpe
 • atolduminică 30 august 2009 la 04:13

  Este foarte probabil ca bebelusul sa fi murit din cauza vaccinului. Nu stiu daca ai urmarit un teledon pe Antena 1. Se prezenta cazul unei fetite care era la tratament in Italia avand leucemie. Mama fetitei declare ca boala s-a declansat dupa vaccinarea antigripala a fetite. Pentru documentare va indic o carte: VACCINAREA:EROAREA MADICALA A SECOLULUI de Dr. Louis de brouwer. Va asigur pe toti ca merita citita.
 • mariusduminică 09 august 2009 la 19:24

  cum gasesc vaccinul INFARIX PENTA il caut de il inebunesc.Trebuie sa il iau din afara tarii???
 • BUTNARIU ANCAmarţi 04 august 2009 la 17:07

  De ce tineti minte doar UNcaz nefericit? ati observat citi copii si adulti sanatosi sunt in jurul lui ? v-ati intrebat citi bolnavi sau mai rau, decedati ori suferind un handicap ar fi daca nu s-ar vaccina nimeni? Se moare mai mult prin accidente casnice cu victime copii decit prin accidente de vaccinare.Nu va mai expuneti copii la riscuri grave evitind vaccinarile .Dr A Butnariu
 • adrianaluni 03 august 2009 la 15:07

  am un baiat de 14 ani si nu iam facut decit vaccinurile obligatorii , mai am unul de 1 an si iam cumparat toate vaccinurile ptr ca acum sint mai speriata de tot ce se aude la tv si mia fost frica.faza e ca cel mare nu mia facut nici o problema pina acum dar tot mie teama de cel mic fiind expus mai mult deoarece intra in contact cu cel mare cind vine de la scoala.
 • Elizamiercuri 24 iunie 2009 la 12:58

  Am un baiat de 7 ani si i-am facut doar primele 3 vaccine si restu nu le-am mai facut, dar am si o fetita de 5 ani si nu i-am facun nici un vaccin si as vrea sa stiu daca este prea tarziu sa le fac acum. sau daca este vreo problema daca nu le fac? Nu le-am facut pentru ca ma-m speriat ca o vecina are o fata care a ramas paralizata de la un vaccin.Ce sa fac?
 • unulluni 15 iunie 2009 la 17:56

  Q: Care a fost punctul de cotitura pentru tine ?A: Am avut un prieten al carui bebelus a murit dupa un vaccin DPT.Q: Ai investigat cazul? A: DA, neoficial. Am aflat ca bebelusul era perfect sanatos inainte de vaccinare. Nu [Citeste] exista nici un motiv care sa induca decesul in afara de vaccin. De atunci au pornit dubiile mele. Bineinteles, am dorit sa cred ca bebelusul a primit un vaccin dintr-un lot cu probleme. Dar pe masura ce am investigat, am aflat ca nu acesta era motivul. Am fost atras intr-o spirala de indoiala care a crescut cu timpul. Am continuat sa investighez. Am aflat ca, contrar cu ceea ce credeam, vaccinurile NU sunt testate in mod stiintific.Q: Ce intelegi prin asta?A: De exemplu, nu exista studii pe termen lung pentru nici un vaccin. De ce ? Pentru ca, din nou, presupunerea creata este ca vaccinurile nu cauzeaza probleme. Deci de ce sa verifice cineva?
 • xxwdjoi 23 aprilie 2009 la 17:26

  asa asa bagati mercur in noi in plm
 • monymarţi 17 martie 2009 la 17:18

  eu am 2 baieti si i-am vaccinat cu vaccinurile obligatorii de la medicul de familie nu am cumparat nici un alt vaccin obtional si sunt multumita de cum au evoluat iar daca au de facut boli copilaresti le fac oricum depinde de imunitatea lor
 • dorinamarţi 24 februarie 2009 la 16:39

  buna ziua.ce stiti de vaccinul gratuit de 12luni?va rog raspuns.
 • CARMENluni 23 februarie 2009 la 15:20

  Buna ziua!DRAGI MAMICI VACCINATIVA BEBELUSI.astfel ii privam de multe boli nedorite.
  eu mi am vaccinat micuta si i voi face tot ceea ce este necesar.le am cumparat ,acum il vom face pe cel de 6luni ,sper sa l gasesc in farmacii.
  multa sanatate!!!
 • Arlisiboluni 16 februarie 2009 la 21:36

  Si mie mi-a refuzat medicul de familie vaccinul pt 2 ani jumatate; nu se gaseste nicicu bani;desi e rapel, se poate astepta pana la 4 ani?!
 • Tuluca Svetlanamarţi 10 februarie 2009 la 21:50

  Mamicile ! Nu vaccinati micutii ! De unde sa aiba ei atata sanatate si putere impotriva bolilor la sistemul imunitar suprasolicitat si imatur???
 • claudiabartismarţi 10 februarie 2009 la 15:46

  Buna ziua mamicilor ! Ce stiti despre vaccinul de la 4 luni ? Daca nu se gaseste in farmacii Infanrix , vaccinul gratuit de la policlinica este o alternativa buna?
 • panait ioneladuminică 07 decembrie 2008 la 12:55

  Buna ziua,

  Va rog tare mult daca ma poate ajuta cineva cu o farmacie in care pot gasi vaccinul pt 4 luni: Infanrix Penta.
  Multumesc
 • luizaluni 01 decembrie 2008 la 21:21

  unde pot gasi cartea asta
 • marius mincavineri 28 noiembrie 2008 la 09:06

  de ce nu se gaseste gratuit in policlinici vaccinul pentru sugari de 4 luni?
  si nici in farmacii nu se gaseste-contra cost.
  in schimb au adus vaccin pt. prevenirea cancerului de col uterin pe care nu vrea sa-l faca nimeni
 • atolmarţi 18 noiembrie 2008 la 12:27

  Inainte de a va vaccina copii cititi cartea VACCINAREA: EROAREA MEDICALA A SECOLULUI.
Pagini:

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

NOU! Ai un gravatar? Scrie în formular adresa de email asociată, şi comentariul tău va ieşi în evidenţă. (adresa de email nu va fi făcută publică)