Forum : despre copilul tau : Bolile copilariei

cand e obligatoriu administrarea de antibiotice?!

cristine_mladin

cristine_mladin

postat: luni 1 feb 2010 la 15:56
1188 vizite, 16 raspunsuri, »

Fetita mea are doar 5 luni; de cateva zile are nasucul infundat, tuseste si are rosu in gat. A fost destul de agitata 3 zile cand nu putea sa respire normal pe nasuc si pe deasupra am stresat-o si noi cu picaturi pt desfundarea nasului ( ser fiziologic si apa de mare). Temperatura nu a facut, dar nu prea mananca

cum trebuie ( inca alaptez).

Problema este ca raceala a luat-o de la mine, iar eu ma lupt cu ea de aproape 2 saptamani.Am luat Oscillococcinum, dar imi tot recidiveaza.

In fine, medicul ne-a dat in prima faza niste sirop Eurespal, dar nu cedat, asa ca acum ne-a prescris antibiotice: claritromicina, atat la puiut, cat si mie.

eu , una, nu am prea luat antibiotice....asa ca am unele retineri.

poate ma ajutati.

multumesc!

Nu stiu ce sa-ti zic... dar, din cate stiu antibioticul se administreaza cand bebe are febra mare. Cand fetita mea a fost racita, dr. ne-a recomandat nurofen si eurespal (pt tuse) + apa de mare pt nasucul infundat. Ati folosit batistuta bebelusului ?!

Prima data cand i-a fost administrat un antibiotic, s-a intamplat cand a facut enterocolita cu febra de 38,5-39. Deci nu se da oricum...

De mancat nu cred ca poate din cauza rosului in gat ( pt asta am folosit tantum verde spray, ce amelioreaza durerea ).

Cel mai bine ar fi sa cauti si parerea altui dr. pediatru. Ce am scris mai sus este un mesaj informativ, nu trebuie aplicata reteta, ci doar sa mai intrebi un dr.

Lilypie - (tZHY)

luni 1 februarie 2010 la 18:31

Laura,nu e regula ca se da antibiotic cand copilul are febra...fie ea mica sau mare.Febra poate avea si cauza virala...si in cazul asta nu se da antibiotic.Baietelul meu a avut o data febra peste 39 din cauza virala..si i-am administrat doar antivirale,chiar daca a stat cateva zile cu febra.In ce priveste Eurespalul,dr meu mi-a zs ca nu se da pana la 1 an.Rosu in gat(denumirea populara) de asemeni poate avea cauza virala sau infectioasa,doar cu un exudat poti vedea si in functie de asta se da tratamentul potrivit.Tara noastra e pe primul loc in ce priveste rezistenta la antibiotice...si de asta se fac vinovati,in cea mai mare parte,medicii dar si lumea care,din lipsa de timp sau din comoditate,prefera sa ceara sfatul unui farmacist sau unui prieten.

Lilypie Third Birthday tickers

luni 1 februarie 2010 la 18:47

Daca eu de asta m-am lovit ...asta am relatat multumim Ankussa pt cele scrise !

Antibioticul a fost administrat in cazul fetitei mele o singura data, in spital cand a avut enterocolita...deci nu pt o simpla raceala. Si atunci dr. a avut o mica retinere la antibiotic fiindca era constient ca nu este tocmai ideal dar era necesar.

Lilypie - (tZHY)

luni 1 februarie 2010 la 19:06

Buna,cand bebele meu a fost racit si a avut putin rosu in gat pediatra noastra ne-a recomandat,nurofen,panadol,vitamina c,si pentru tuse stodal(dar depinde de tuse,poate fi tuse seaca si tuse productiva,medicamentele difera intre ele),pentru nasuc infundat karvol(daca bebe nu are alergie la el),apa de mare si pulmex baby.Intotdeauna si-au facut efectul,cat despre antibiotic este bine sa fie amanat cat de poate,(numai in cazul in care nu se vedea nici o ameliorare cu med.de mai sus,luam antibiotic)Eu am alaptat pana la un an si sapte luni si nu am luat nici un medicament,sunt atatea ceaiuri si produse hemeopate pe care le poti lua.Mai stiu ca daca mamei se administreaza antibiotic,doza bebelusului trebuie sa fie mai mica,deoarece o parte din el ajunge si in laptic.Multa sanatate si insanatosire cat mai rapida!Uitam,....si eu stiu de la doctora noastra ca eurespal se da dupa un an,oricum are un gust.....

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai!(H.W.Beecher)

luni 1 februarie 2010 la 19:11

da, asa e, si eu sunt de parere ca trebuie amanat cat se poate adm de antibiotice; dar noi ne-am cam speriat avand in vedere ca ne tine deja de aproape o saptamana ( cu toate ca simptomele parca s-au mai ameliorat).

Am primit diagnosticul de rinofaringita, iar la plamani nu are nimic ( slava Domnului).

luni 1 februarie 2010 la 19:21

pai cam asa dura si la noi,racea foarte des,de cand am inceput sa-i dau ceiut de tei nu mai avem probleme,este foarte bun pentru raceala si tuse.

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai!(H.W.Beecher)

luni 1 februarie 2010 la 20:12

eu sunt de parere ca depimde foarte mult si de organismul fiecaruia..... nici eu nu sunt pro-antibiotice, dar sunt cazuri in care daca nu se administreaza, se poate ajunge la complicatii foarte grave..... aici singura parere obiectiva poate fi a medicului care cunoaste si a vazut copilul, si in cazul acesta, si mama..... noi acum o jumatate de an datorita faptului ca am incercat sa evitam antibioticul si am incercam sa tratam pe cale homeopata un rosu in gat, am ajuns in 3 ore cu gatul plin de puroi si cu temperatura de 40 de grade, cu care ne-am luptat in spital 3 zile, si nu mai scadea, chiar daca a inceput administrarea antibioticului intravenos !!!! a fost o situati e grava prin care nu-i doresc nimanui sa treaca !!!! stim toate ce sa poate intampla in cazul in care creste febra peste 40 de grade si copilul poate intra in convulsii !!! eu zic ca nu e de joaca cu asa ceva, trebuie sa ai mare grija, puiul tau e foarte mic, sistemul lui imunitar e slab, nu poate lupta asa ca al unui adult !!!! simgurul in masura sa decida ce se impune pt a trata copilul este medicul care l-a vazut !!! multa sanatate

nici eu nu sunt adepta antibioticelor,dar atunci cand ajungem la febra,cum am patit chiar ieri, apelam la ele pentru ca alta solutie in cazul arianei nu prea este.am incercat odata fara si am ajuns la injectii.prima data cand a luat ariana antibiotice avea 4 luni.si de atunci pana acum(are 2 ani si 3 luni) a luat destul de multe.cred totusi ca o gripa se rezolva mult mai rapid cu antibiotice.

luni 1 februarie 2010 la 21:59

mie mi se pare exagerat sa iei si tu si bebe antibiotic...nu uita ca trece prin lapte si doza ta de antibiotic....ori bebe ori tu tre sa luati antibiotice.....si sarah a tusit de-i ieseau ochii din cap,si rosu in gat si febra...si tot nu a luat antibiotic......tusea am tratat-o cu aerosol,febra cu paracetamol supozitoare iar rosu in gat cu nurofen....iar pt nas infundat niciodata nu a luat medicamente .....doar apa de mare si ser fiziologic......asta nu-mi place la medicii din romania......ca PREVENTIV apeleaza la antibiotic....apoi il inveti pe copil de mic cu antibiotic iar cand e mare poti sa-i dai si o sticla intreaga o data ca tot nu-si face efectul

luni 1 februarie 2010 la 22:59

Ariananistor,nu esti adepta antibioticelor,dar spui ca o gripa sezoniera se trateaza cu antibiotice?????what?daca te documentezi putin ai sa afli ca Gripa este o infectie respiratorie acuta VIRALA,si prin urmare se trateaza cu antivirale!!Ti-a prescris vreodata medicul antibiotic pe gripa??sa-mi faci si mie cunostinta cu acest dr,taaare as vrea sa-l cunosc,fac si un drum pt asta!IAntibioticele administrate degeaba distrug stomacul si ficatul copiilor,care si asa sunt ff sensibile!

Lilypie Third Birthday tickers

marţi 2 februarie 2010 la 00:03

Link Sponsorizat: vanzari urgente pe MagazinulDeCase.ro

• Vand apartament, 3 camere, zona Brancoveanu, pret 58.500 Euro Detalii...
  • Vand casa, 4 camere, zona Aparatorii Patriei, pret 75.000 Euro Detalii...
  • Vand apartament, 2 camere, zona Iuliu Maniu, pret 52.725 Euro Detalii...
sâmbătă 4 septembrie 2010 la 00:11

Ultimele comentate:

Cele mai comentate: