Forum : despre copilul tau : Bolile copilariei
cand e obligatoriu administrarea de antibiotice?!
Fetita mea are doar 5 luni; de cateva zile are nasucul infundat, tuseste si are rosu in gat. A fost destul de agitata 3 zile cand nu putea sa respire normal pe nasuc si pe deasupra am stresat-o si noi cu picaturi pt desfundarea nasului ( ser fiziologic si apa de mare). Temperatura nu a facut, dar nu prea mananca
cum trebuie ( inca alaptez).
Problema este ca raceala a luat-o de la mine, iar eu ma lupt cu ea de aproape 2 saptamani.Am luat Oscillococcinum, dar imi tot recidiveaza
.
In fine, medicul ne-a dat in prima faza niste sirop Eurespal, dar nu cedat, asa ca acum ne-a prescris antibiotice: claritromicina, atat la puiut, cat si mie.
eu , una, nu am prea luat antibiotice....asa ca am unele retineri.
poate ma ajutati.
multumesc!

lalycan
Pai asa se-ntimpla in Romania cu antibioticele...medicii le prescriu ca pe bomboane si fara sa se gindeasca ca ia si mama si copilul si ca la copil ajunge o doza..vai,sufletul meu !
Si ai mei au facut febra si rosu-n git,dar ii tratez cu Motrin care este special pt.atunci cind copiii au febra si dureri de git .Daca nu trece in 5 zi8le cu acest Motrin sau nu vad cit de cit o imbunatatire,merg la medic ca este clar ca ceva nu este in regula cu,copilul meu.Ii face analize,exudat faringian si vedem care este baiul.Au mai fost si situatii din acestea si i-a fost administrat Amoxicilina si toate sub forma de sirop.Daca pt.orice buba dam anitibiotic,atunci cind vom avea cu adevarat nevoie,cum va raspunde organismul? Ca naiba...ca nu va mai reactiona la un antibitoc mai slab si va trebui sa incercam unul si mai tare si tot asa....Poate ar trebui sa se acorde o atentie mai mare si la fabricarea medicamentelor (cele care sint facute in RO) fiindca nu se respecta dozajul si normal ca medicamentul de prim -ajutor nu-si mai face efectul si de-aia medicii dau antibiotice...Or stii ei ceva...si de-aia dau antibioticele ca si acadelele....
miha31
intr-adevar gripa nu se trateaza cu antibiotic !!! si nici virozele respiratorii !!! dar sunt anumite infectii de natura bacteriana care altfel nu cedeaza !!! iar daca ar fi sa aleg intre un antibiotic administrat oral (sub forma de suspensie) si unul injectabil, l-as alege pe cel din urma, desi e mult mai dureros pt copil, pt ca ma gandesc la efectele pe termen lung, asa cum spunea mai sus o mamica, ataca stomacul si ficatul (cel administrat oral) chiar daca se administreaza concomitent si Biotics...... copil fiind, am avut parte de muuuulti ani de tratament cu antibiotic, dar injectabil !!! am avut mari probleme cu amigdalele, asta pana la varsta de 6 ani cand am scapat de ele!!!! a fost un cosmar !!! cu toate acestea nu sunt o persoana cu o imunitate scazuta, nu sunt sensibila, racesc foarte rar, nu am probleme cu stomacul si ficatul, si nicio alta problema de sanatate !!!
pozele noastre
http://mami.ro/albume-foto/?avpage-albumPages=user&album_pozeFilterBy[created_by]=41863
rusti
un tratament cu antibiotic nu se administreaza nici daca un medic,doctor,asistent,farmacist o zice ci doar daca zice in urma unor analize. nu exista "dar mi-a zis medicul" numai in urma unor rezultate a probelor ridicate se poate hotara corect si daca trebuie antibiotic si ce fel de antibiotic si da...medicii sunt destul de inconstienti si scuza lor jenanta e ca au prea multi pacienti dar pacientul? dar parintii pacientului au oare tot atatea persoane de care trebuie sa se ocupe? nu cred, macar fata de copil avem obligatia de a ne interesa daca ceea ce dam copilului este si bun, eu nu am acceptat nici un antibiotic fara o aanliza, vorbele doctorilor m-au lasat neconvinsa pana la raspunsul analizelor care spre fericirea mea au dovedit in mare masura ca antibioticele ar fi fost inutile (cand zic medicamente inutile cred ca de fapt nu doar inutile ci si strica foarte mult de o maniera greu de reparat) o singura daca ar fi fost cazul sa-i dau dar starea lui devenea clar mai buna asa incat nu i-am dat, aaa..si cel ami distractiv e atunci cand analizele dovedesc ca este vorba de o afectiune virala dar se da totusi antibiotic pentru complicatiile care pot sa apara, antibiotic profilactic se da doar in urma unor operatii nicidecum in urma unor afectiuni virale si da...exista o categorie de pacienti care trebuie sa primeasca antibiotic si profilactic, e vorba de nounascutii prematuri ori cu probleme foarte mari de sanatate, iar problemele alea il tin pe copil la pat nu cand copilul merge la joaca, si se mai dau si la batranii cu organismul uzat la care nu mai conteaza ca stomacul lor ajunge varza pentru ca se considera ca decat o infectie acum mai bine un stomac ciuruit peste 3 ani cand si asa nu o sa mai conteze. eu nu i-=as da antibiotic nici daca cel mai bun medic din lume ar spune ca trebuie sa-i dau afara de cazul cand medicul ala ar recolta cateva probe si in functie de rezultat ar ajunge la un tratament cu antibiotic altfel..doar pentru ca poarta un halat alb pentru mine si mai ales pentru coipilul meu caruia ii sunt dator sa am grija de sanatatea cu care s-a nascut, nu prezinta un argument. eu va sfatuiesc sa fiti foarte atente in ce bagati in copii pentru ca, in timp ce in spital daca un pacient pleaca vine altul si medicul ala o sa aiba mereu ce manca la noi situatia e diferita...eu nu pot sa imi permit sa fac incercari pe copilul, nu e corect fata de el. atentie mare la medicamente pentru ca s-ar parea ca nu scrie in prospect tot ce contin asa incat, cred ca medicina naturista e mult mai sanatoasa.
intr-o noapte am visat un fluture care a adormit si m-a visat pe mine si nici acum nu stiu daca sunt eu sau fluturele care inca m-ar visa
Octav
Karvolul si pulmex baby nu sunt folosite pe care bucala.Karvolul sunt niste pilule moi care se folosesc in tratamentul simptomatic al infectiilor tractului respirator si al congestiei nazale.Continutul pilulei se pune pe o batistuta in camera unde se afla bebe.Pulmex baby are efecte decongestive,expectorante si antiseptic,se unge cu o cantitate mica(cat un bob de mazare)pe piept si spate ,de preferinta inainte de somnic.Sunt chiar foarte bune,ajuta bebelusul sa respire mai usor.Le puteti folosi cu toata increderea(bineinteles dupa ce va sfatuiti cu doctorul pediatru).
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai!(H.W.Beecher)
spring
medicul nostru prescrie in majoritatea cazurilor usurele sumetrolim, respectiv biseptol, dupa varsta. si eurespal, daca este cazul. daca e doar cu nasuc curgator, fara altceva... nu prescrie nimic, poate doar esberitox, pe care ni-l recomanda si profilactic. problema este ca tu, ca mamica, te temi sa contrazici un medic si ti-e frica sa nu ii dai antibiotic daca medicul ti-l prescrie. de unde sa stiu eu daca are sau nu puroi la amigdale, sau altceva?! si eu aman cat pot, i-am dat o singura data cand a avut o dizenterie (suna groaznic, dar e ceva destul de frecvent, totusi), si atunci i-am dat abia cand am considerat ca a luptat destul cu febra si scaunele mai mult decat moi... oricum, fara analiza,,, e aiurea sa dai antibiotic mai ales la un copil atat de mic. daca totusi trebuie, biotics cat cuprinde dupa! :) pacat ca sunt atat de putini medici in care poti avea incredere orbeasca! pacat ca sunt nevoiti sa plece in alte tari pentru a-si face profesia in mod decent si a fi platiti pe masura pregatirii lor!
rusti
pai de ce sa-ti fie frica sa-l contrazici pe medic? pentru ca de fapt nici nu il contrazici..ca nu ai de unde sa stii ca nu trebuie sa ia cand el zice ca trebuie ( si adevarul e ca doar zis asa nici medicul nu stie sigur ca trebuie) dar e chiar recomandat sa il intrebi ce are si daca nu e bine sa va asigurati. nu stiu cum sunt altii...n-am murit decat de frica sanatatii copilului meu, putin mi-a pasat ca cel din fata mea e medic doctor sau ce o fi fost el. daca nu stau de vorba cu el daca nu ma lamureste daca nu imi da explicatii imi e o frica de mor sa bag in el orice...chiar si apa. nu pot sa-i administrez un tratament de frica ci mai degraba sa nu il dau de frica... pai cine stie ce are copilul si eu ii dau ceva care sa-i faca si mai rau?? eu nu am incredere in coontroalele oculare, mi-a vazut copilul si a pus diagnosticul si eu il si cred=))) poate daca apare vreun doctor house dar chiar si atunci. trebuie sa te lamuresti neaparat ce are copilul chiar daca sa zicem ii trece de la sine sau cu ajutorul tratamentului dar este foarte important sa stii ce boli a avut copilul, e important pentru tot restul vietii lui asa ca eu nu ma pot culca pe o ureche, mi-a zis mie doctorul ca e rosu in gat si eu il si cred, pai de ce sa nu fac eu un exudat? ce ar avea? si de ce s-ar simti doctorul ofensat? si daca se simte ofensat sigur nu e din vina mea pentru ca daca ar avea creier in cap s-ar prinde ca pentru mine copilul meu e mai important si doctorul o fi important rau pentru mama lui dar aia saraca nu are nici o legatura cu mine. cam asta ar fi lista de prioritati atunci cand copilul e bolnav - diagnosticul real pentru care se fac toate analizele necesare ( eu sunt in stare sa le si repet nu ca ar trebui) stabillirea tratamentului (antibiograma daca e infectie bacteriana) si apoi respectul jena sau multumirile pentru medic.
intr-o noapte am visat un fluture care a adormit si m-a visat pe mine si nici acum nu stiu daca sunt eu sau fluturele care inca m-ar visa
Link Sponsorizat: vanzari urgente pe MagazinulDeCase.ro