Forum : despre copilul tau : Bolile copilariei

Limba geografica

Buna! Am un baietel de 1 an si 3 luni si inca de la nastere ne confruntam cu problema asta! Toti medicii la care am fost au zis ca are candida, am facut analize, tratamente si nici un rezultat! In vara am mers la un dr in varsta si acesta ne-a dat diagnosticul de limba geografica si ne-a zis k poate sa nu se vindece pana la 14 ani; nu e nimic suparator pt copil,doar ca e enervant k ii apare mereu.ii dispare, apoi dupa ceva timp reapare! se mai confrunta cineva cu problema asta?

postat: duminică 16 nov 2008 la 14:22 829 vizite, 12 raspunsuri, »

De limba geografica nu am auzit,dar candida da,care stiu ca s-a vindecat cu glicerina boraxata cu antibiotic in compozitie.

Ai folosit glicerina?

I-ai dat copilului prea mult antibiotic?

duminică 16 noiembrie 2008 la 16:14

antibiotice nu prea a luat! i-am dat cu glicerina boraxata, glicerina cu nistatin;tratament cu negram pt chestia asta;acum ii dau cu o solutie preparata dupa reteta data de dr acela in varsta si se vindeca ;dupoa 2-3 sapt reapare!

duminică 16 noiembrie 2008 la 17:15

Multa sanatate bb tau,dana.

Sper sa se vindece definitiv.

duminică 16 noiembrie 2008 la 17:39

Ceau! Eu am o fetita de 1 an si 5 luni si ea are limba geografica. Si noua asa ne-a spus doctorita, si ca e ok, nu are nimica. Sigur nu e acelasi cu candidoza. Apare inainte sa fie racita, rosu in gat, si dupa aceea dispare. Macar stim ca o sa fie racita inainte de simptome. Sanatate la voi!

luni 17 noiembrie 2008 la 00:47

buna, fetita unei colege are, avand 2 ani si 10 luni, si tot asa din nastere, nici ei nu i-a trecut de la glicerina boraxata, iar diagnosticul acesta l-au primit la Szeged, deja nu mai stiau unde sa mearga. eu am insa o intrebare, ei se confrunta cu faptul, ca si cum spunea medicul, in zonele acelea fetita nu simte asa bine gusturile, si nu vrea sa manance fructe. voi ati observat asa ceva?

luni 17 noiembrie 2008 la 08:21

andrei papa fructe, mai putin mandarine la care are alergie! la fructele acide, cred ca il ustura sau il mananca limbuta pentru ca mereu sta cu degetelele pe ea dupa ce papa astfel de fructe chiar daca lui ii plac.oare care o fi cauza acestei"boli"? si asa ne-a zis si noua dr k apare inainte de a se imbonavi bb;apare cand are sist imunitar mai slabit! dar, asta ar insemna ca el raceste la 2-3 sapt ceeea ce nu-i deloc adevarat; a racit decat de 2 ori pana acum de cand s-a nascut!

luni 17 noiembrie 2008 la 09:23

fetelor eu am limba geografica de cand eram copil...nu stiu exact de cand, nici nu stiam ca e ceva anormal pana mi-a spus un stomatolog.si mie mi s-a dat glicerina boraxata dar nu s-a rezolvat nimic.acum am 31 de ani, limba e tot asa si nu ma deranjeaza cu nimic....si simt toate gusturile.

luni 17 noiembrie 2008 la 10:22

fetita mea are limba geografica.cind ii apare stiu ca urmeaza sa raceasca ea clateste gurita cu ceai de galbenele si ii dispare.normal ca nu de tot dupa un timp apare iar.in perioada cind are ranile pe limba nu poate sa manince nimic acidulat.

luni 17 noiembrie 2008 la 10:26

ma gandeam ca poate ,totusi, exista un remediu pt asta!

marţi 18 noiembrie 2008 la 09:10

Buna, mamici, numele meu este Paula si am un bebe de 11 luni si tocmai a fot diagnosticat cu limba geografica. Prima oara a vut stomatita si dupa 2 luni a inceput sa-i iasa pete pe limba. Eu ziceam ca este stomatita si tot ii dadeam la medicamente si multa glicerina. Acum ii trecea acum ii aparea. Nu mai stiam ce sa-i fac. Pana mi-a recomandat cineva un doctor si mi-a pus acest diagnostic. A zis sa nu-i mai dau cu nimic pt ca toata viata o sa fie asa, ca asa s-a nascut. Este ceva ereditar. Asa ca nu mai incercati sa-i dati cu nimic. Nu rezolvati nimic. Asa eram si eu nu stiam ce medicamente mai scumpe sa-i iau ca sa se faca bine.

Multa sanatate!

marţi 12 ianuarie 2010 la 19:38

Ultimele comentate:

Cele mai comentate:

Ultimele subiecte: