Redactia revistei mami ti-a pregatit un ghid complet despre alimentatia copilului de la 0 la 6 ani. Ti-l oferim cu drag si suntem convinse ca-ti va fi un ajutor de nepretuit.
SANT CASNICA,FETITA MEA CEA MAI MARE ARE 3 ANI.NU MA POT HOTARA SO DAU SAU NU LA GRADI.NOI NU MINCAM CARNE DE PORC[MOTIVE RELIG.]SI MII FRICA CA ACOLO NO SA IA NIMENI SEAMA DE EA+CA O PRIETENA DE A MEA CARE A DAT COPILUL LA CRESA IN 3 ZILE SA TREZIT CU RACEALA,MICOZA SI NU MAI STIU CE.DE LA ALTE MAMICI AM AUZIT CA AU INCEPUT SA LE RACEASCA COPIII MAI DES.ASTEPT SFATUL VOSTRU.MULTUMESC DRAGI MAMICI CA SUNTETI SI BINE CA EXISTA MAMI FORUM
postat: joi 4 ian 2007 la 22:36
5161 vizite,
31 raspunsuri,
»
draga saryna, in primul rand trebuie sa te interesezi daca iti primeste fata la gradi...o prietena de-a mea din constanta nu si-a putut da fata la gradinita pt ca nu avea servici sau poate in orasul tau stau altfel lucrurile....cat despre raceala ....asta se intampla des in colectivele unde sunt multi copii...acum depinde si de imunitatea fiecarui copil ...sfatul meu este daca poti da-o la gradi....un copil mic se acomodeaza repede in colectivitate si oricum acest lucru este benefic pt el....
si fata verisoarei mele a fost data la gradi la 3 ani educatoarea este musulmanca asa ca nu este nici o problema,sa integrat foarte bine in colectivitate,intradevar raceste cam des dar asta este nu ne putem tine copii ca intr-un glob.Totusi nu inteleg ali78 de ce fata prietenei tale nu a fost primita la gradi si noi suntem tot din constanta si nu am auzit asa ceva,chiar am cunostinte care nu au serviciu si copii sunt la gradi.
nu este in targul mures ,noi locuim in constanta,dar totusi cred ca ar trebuii sa o dai,nu are de ce sa o respinga copii,ti-am zis si fata verisoarei mele este tot musulmanca si nu a avut nici o problema cu copii,acum depinde in zona nostra sunt multi musulmani,si nu se fac discriminari.
saryna, intra pe www.cluj4all.com si acolo ai sa gasesti adresele la gradinitele din tg. mures....poti sa suni sa te interesezi daca poti sa te duci sa vezi ce conditii au, cati bani costa, ce program au....bafta
Din cate stiu eu, carnea de porc nici nu se prea gateste in gradinite decat foarte rar, cum ar fi sarmalute sau musaca. In rest, baza este puiul. Meniul se face cu o luna inainte si il poti afla de la asistenta. Plus ca, daca vorbesti cu educatoarea, ea sigur te va intelege si va avea grija de asta. Eu te sfatuiesc sa incerci. Chiar daca iti expui copilul riscurilor colectivitatii, acestea sunt mai mici decat avantajele.
CAND ERAM MICA NU MANCAM UNT SUB NICI O FORMA NICI MACAR IN MANCARE,DAR EDUCATOARELE CHIAR FIIND AVERTIZATE DE MAMA MEA UITAU SA AIBA GRIJA..SI TIN MINTE CA ERAM FOARTE ALEASA LA MANCARE,DIN CAUZA ASTA MIAM PIERDUT O DATA CUNOSTINTA LA GRADI,AM FOST DUSA LA SPITAL SI DUPA UN CONTROL AMANUNTIT[EVIDENT NU MIAU GASIT NIMIC]MEDICUL MA INTREBAT DACA MIE FOAME,VA INCHIPUITI CE REVOLTATA A FOST MAMA CAND A VAZUT CUM INFULEC O CHIFLA.A INTREBATO MEDICUL;DA NUI DATI MANCARE LA COPIL?;DECI NU ERA OARE O INCOMPETENTA A EDUCATOARELOR?
Cand tu erai mica erau si alte conceptii. Eu sunt educatoare si am colaborat intotdeauna bine cu parintii, au fost multumiti, eu atenta la cerintele lor si invers. Sfatul meu este sa cauti o educatoare tanara sau una pe gustul tau. Sigur vei gasi. Si moda aceea cu "mananca tot din farfurie" eu nu am aplicat-o niciodata si cred ca nu mai este la moda. Plus ca informam parintii ca "azi nu prea a mancat" ca sa stie ce sa faca acasa. Poti sa specifici si tu educatoarei acest lucru. Succes in cautari! Si sper sa gasesti o educatoare -mama care va intelege mult mai bine ingrijorarea ta!
da, eu am dat-o pe fetita mea la 2 ani si 10 luni, acum este in grupa mijlocie (are 4 ani si 2 luni) si nu vrea sa mai plece de la gradi. mananca singura, se culca singura dupa-amiaza, s-a chimbat foarte mult.
ali78
sevi_80
saryna
sevi_80
ali78
saryna
andru
saryna
andru
radulescu.claudia