Baietelul meu are 6 luni fara 2 zile si de 3 saptamani incerc sa-l diversific. Nu reusesc sa-i dau nimic pt.ca nu deschide gurita, de fapt o inchide cand ii duc lingurita la gura. Pana acuma n-a papat decat lapte de mama. Nici macar ceai n-a baut ca nu-i place nici sticla, nici suzeta, nimic in afara de titi. Trebuie sa-l obisnuiesc si cu altceva si nu stiu cum. Daca are cineva sugestii, as fi recunoscatoare.
Si la noi a fost tare dificila diversificarea. Ca si voi, pana la 6 luni n-am papat decat laptic de la mami, fara ceai sau apa. Numai cand ii puneam babetica la gat, se punea pe plans stiind ca urmeaza supliciul cu sucul.
Am inceput cu suc de mar si piersica si la fel nu deschidea gurita...Trebuie sa fii perseverenta si sa nu te enervezi, ca atunci mai tare refuza. Incearca sa-l prinzi cand ii e foarte foame. Si incearca sa-i vorbesti, sa-l faci sa rada, sa nu mai fie stresat...La noi a durat cam o luna pana a reusit sa accepte sucul si de fapt a inceput sa-l pape dupa ce i-am pus si putina pulpa mixata, dar la inceput trebuie doar suc.
Acum mananca orice ii pregatesc, asa ca nu are legatura cat e de mofturos la inceput, e mai greu pana prinde gustul.
Multa bafta si nervi de otel!
Pe langa ceea ce a scris smmiha, eu am mai facut ceva. Umi luam ceva de mancare Un mar, iaurt, ofelie de paine cu unt sau braza, (ceva ce ai vrea sa manance cel mic) si incepeam sa mananc in fata lui. Mai uitandu-ma la copil (la inceput), mai facandu-ma ca nu-l observ si asa ii faceam pofta si vroia sa incerce si el. Acum daca ne vede ca mestecam ceva imediat vine sa cerceteze daca ii place sau nu.
parerea mea este ca trebuie sa diversificam alimentatia la bebelusi incepand cu luna a 3-a.eu am inceput la 2 luni jumatate introducand sucul natural bineinteles(portocale,morcovi,mere).la 3 luni i-am dat supita de legume dar fara ceapa si rosie.la 3 luni jumatate i-am datpulpa de fruct,apoi piure,la 4 luni jumatate banana,biscuite,etc.
Sa iti spun cum am facut eu. Si fetita mea era si este o mofturoasa. O puneam in scaunel si ii dadeam si ei o lingurita si cu un castronel in care puneam mai putina mancare Era fascinata sa duca lingurita la gura, sa ia din castronel si asa printre incercarile ei reuseam sa ii dau sa pape.
desi nu cred ca te ajuta ft mult, trebuie sa iti spun ca pana o sa ii diversifici mancarea, o sa iti diversifici creierii!!!Cuvantul cheie este RABDARE. Nu vrea azi, nu-i nimic, incerci si maine si poimaine si tot asa.Bafta
vreau sa va spun ca bb meu are acum 4 luni si jum. si n-am reusit pana acum sa-i dau mai mult de 80 ml. de supita! o refuza si se stramba ,ca si cum ii era scarba...!astazi am baut(o bea din biberon deocamdata)220 de ml!VICTORIE!!!!!!!!!!
SECRETUL????????i-am pus o lingura de cereale in ea si i-a placut f. mult!
poate va ajuta "trucul" meu si de aceea m-am gandit sa va spun...
va doresc "pofta buna!!!"
ionela, nu pot decat sa iti multumesc pentru idee! Astazi fetita mea a papat 150 ml de supita! Si ar mai fi mancat, dar nu eram pregatita sa manance atat :)
Uraaa! Incercam si maine, sper sa o tina tot asa!
ma bucur f. mult ,mona,ca te-a ajutat si pe tine "inventia"asta,dar iti marturisesc faptul ca eu chiar eram ingrijorata ca nu vrea sa manance deloc,desi am inceput doar de 2 sapt. diversificarea !asta pt ca baietelul cel mare (3 ani) e umn maaaaaaaare mofturos ,plangeam de fiecare data cand vedeam ca nu ia mai mult de 2-3 lingurite!eram si neexperimentata,de disperare nici nu-mi venea nimic in cap ce as putea face,cum sa-l pacalesc!
acum sunt mai calma(se simte fff mult la bb)si incerc mai multe variante,observ ce mananca cu mare placere si uite asa am ajuns la cereale in supa!le manca cu mare drag!probabil ca-i schimba si gustul11
daca mai "descopar "ceva va anunt!
Eu am inceput difersificarea la 4 luni(adica acum o luna) dar DIRECT CU LINGURITA, nu i-am pus nimic in biberon, nici macar sucul de fructe si mananca absolut tot ce ii dau, nu face nazuri si cu toate astea nu este foarte grasuta. Eu nu i-am dat voie sa-si bage manutele in gura cand mananca sau sa lungim prea mult masa, nu, in max 10 min terminam. Multa bafta ! Va pupic
smmiha
Am inceput cu suc de mar si piersica si la fel nu deschidea gurita...Trebuie sa fii perseverenta si sa nu te enervezi, ca atunci mai tare refuza. Incearca sa-l prinzi cand ii e foarte foame. Si incearca sa-i vorbesti, sa-l faci sa rada, sa nu mai fie stresat...La noi a durat cam o luna pana a reusit sa accepte sucul si de fapt a inceput sa-l pape dupa ce i-am pus si putina pulpa mixata, dar la inceput trebuie doar suc.
Acum mananca orice ii pregatesc, asa ca nu are legatura cat e de mofturos la inceput, e mai greu pana prinde gustul.
Multa bafta si nervi de otel!
MNiko
sofimanu82
Babutica
luizaaa
ionelatoasca
SECRETUL????????i-am pus o lingura de cereale in ea si i-a placut f. mult!
poate va ajuta "trucul" meu si de aceea m-am gandit sa va spun...
va doresc "pofta buna!!!"
monapadu
Am sa incerc si varianta ta! Iti spun ce am reusit!
monapadu
Uraaa! Incercam si maine, sper sa o tina tot asa!
ionelatoasca
acum sunt mai calma(se simte fff mult la bb)si incerc mai multe variante,observ ce mananca cu mare placere si uite asa am ajuns la cereale in supa!le manca cu mare drag!probabil ca-i schimba si gustul11
daca mai "descopar "ceva va anunt!
AG5270016
Link Sponsorizat: vanzari urgente pe MagazinulDeCase.ro