Baietelul meu are 6 luni fara 2 zile si de 3 saptamani incerc sa-l diversific. Nu reusesc sa-i dau nimic pt.ca nu deschide gurita, de fapt o inchide cand ii duc lingurita la gura. Pana acuma n-a papat decat lapte de mama. Nici macar ceai n-a baut ca nu-i place nici sticla, nici suzeta, nimic in afara de titi. Trebuie sa-l obisnuiesc si cu altceva si nu stiu cum. Daca are cineva sugestii, as fi recunoscatoare.
AG5270016 si noi la fel facem,nu o lungim foarte mult,dar intre timp ii scutur o zornaitoare in cealalta mana sau ii cant cantecele sa-i atrag atentia.Al meu nu a acceptat de la inceput biberonul,nici ceaiul,deci papam numai din lingurita.
Are 4,5 luni si ne diversificam de vreo 3 saptamani.Cel mai mult ne place banana+mar+biscuite,dar inca nu mancam mai mult de 20-30g la o masa.Nu-i nimic,in timp vom creste noi portia...
eu am inceput diversificarea la 6 luni, la inceput i-am dat numai zeama de legume dupa care am inceput sa-i introduc si legume pasate si acum aveam aproape 1 an si mincam de toate
Noi am inceput diversificarea de vreo 3 saptamani (bebitza are acum 6 luni si 1 sapt). Am incercat cu suc de fructe si, dupa cateva zile esuate, am incercat sa-i dau supa clara de radacinoase. A ajuns sa bea cu biberonul 70 de ml, dar la inceput trebuia sa aiba putin late in ea. incet, incet a ajuns s-al bea fara lapte. Insa cand am incercat sa-i ingros supica, a refuzat-o. Accepta piureul putin mai grosut dar sa aiba si un praf de lapte in el. Incet, incet vom renunta si la laptele din piure si asa vom ajunge sa-l accepte, ca si supa.
Poate ajuta pe cineva ceea ce am experimentat noi. Sa avem bafta!
bebelusul meu are 5 luni si o sapt, am inceput diversificarea cu suc de fructe, apoi cu pulpa de mar cu biscuite dar la piure de legume e imposibil, nu vrea si pace adica mananca 200 ml cam in o ora si asta cu cantec si zornaieli nu stiu ce sa mai fac. acum am renuntat pt o perioada si sper sa manance mai tarziu astept orice fel de sfat numai sa manance incerc orice
Buna mamicilor.am si eu o printesa de 7 luni iar mancarea ei preferata e laptele de la mami in rest nu prea ne place nimic.Am inceput diversificarea pe la 4 luni si atunci era mai mancacioasa dar acum e o adevarata aventura sa mancam altceva decat laptic.am vazut ceva despre o carticica cu papa pt bebelusi , va rog trimitetimi si mie pe adresa moni_briana_mihai@yahoo.com , poate descopar vreo reteta minune care sa-i placa si printesei mele.va multumesc si va doresc bebelusi mancaciosi
si la noi e o adevarata aventura sa mancam si altceva decat lapte. Diversificarea am inceput-o la 5 luni si jumatate (acum 3 saptamani) cu suc de fructe. Pana atunci a mancat doar lapte de la mine, fara apa sau ceai, decat foarte rar. am continuat cu supita de legume si piureul de legume. Accepta foarte bine tot ce primeste in biberon (sucul si supita strecurata). Piureul l-a mancat foarte bine in prima saptamana insa de doua zile nu mai vrea sa deschida gurita. Nu stiu ce sa fac. Azi imi venea sa plang. Se mai confrunta cineva cu problema asta? Ce este de facut????????///
maghi elena , eu te sfatuiesc sa incerici sa pui un pic de mar fiert in piureul de legume. Important e sa aiba ceva gust piureul. daca tie nu-ti place ce gust are mancarica ,sigur nici bebe nu o sa fie incantat de gustul mancarii
eu am o fetita care tocmai a implinit 6 luni , r data de 5, si diversificarea este un chin pentru noi...are perioade cand a mancat jum banana si jum nectarina, pasate f bine, dar acu nu vrea decat laptic din biberon,dar cel mai bine, piept. o sa incerc solutia cu cerealele in supa, dar vreau sa va intreb daca aveti vreun program anume de masa, ca la mine e o alandala totala
Buna! Eu am o fetita de 5 luni si am inceput diversificarea la 4 luni, cu suc de mere,o lingurita ,2,3 pana la 60ml, apoi i-am dat mar dat prin razatoare de sticla, deci cu pulpa tot asa cu o ling.,2 pana la un mar,asta pana la cinci luni,adica azi. Acum am inceput cu supa de legume 50 ml, am schimbat marul cu piersica amestecata cu cereale speciale de la Humana ca tot acelasi lapte mananca. Vreau sa va spun ca a accptat din prima tot, dar cand ii duc eu lingurita la gura nu vrea sa deschida,trebuie sa puna ea mana pe lingurita si atunci deschide singura gura. Are personalitate! Va pup. Sper sa fie o.k si mai incolo!
otikerekes
Are 4,5 luni si ne diversificam de vreo 3 saptamani.Cel mai mult ne place banana+mar+biscuite,dar inca nu mancam mai mult de 20-30g la o masa.Nu-i nimic,in timp vom creste noi portia...
veronica_musat
pogos
Poate ajuta pe cineva ceea ce am experimentat noi. Sa avem bafta!
maghi elena
brienuka
ralukita
faurgabi
mybaby
stefandory
valuta
Link Sponsorizat: vanzari urgente pe MagazinulDeCase.ro