postat: joi 8 feb 2007 la 15:49 14020 vizite,
159 raspunsuri,
»
Ai acum ocazia sa le impartasesti si altor mamici experienta ta inedita, de la momentul in care ai decis sa ai un copil, pina in clipa in care l-ai adus pe lume.
DA,eu am nascut in spania o minune de fetita,SARAH-DENISA,de 3010 si 49 cm...pot sa spun k ma consider norocoasa ...am avut parte de o ingrijire cum nici nu am visat....citind experientele mamicilor care au n ascut in romania,ma bucur k am ales varianta nasterii in strainatate....am ajuns in spania la 3 luni de sarcina si toate analizele si ecografiile NU M-AU COSTAT NIMIC..din contra,la terminarea cursurilor de pregatire pentru nastere(tot gratuite) am primit cateva pungute cu cadouri pt bebe.la spital,mi-au facut epidurala(la cerere)iar in salon am fost doar doua mamici...La plecarea din spital ..surpriza...iar cadouri..tot pt bb:).AMramas surprinsa ca desi pentru ei suntem emigranti,se poarta cu tine de parca ai fi frate cu ei,pe cand in romania ....
Ai putea sa ne spui te rog daca ai nascut intr-un spital public sau privat, daca ai avut asigurare medicala sau daca s-a implicat vreo organizatie umanitara, pt ca aceste cadouri nu cred ca provin din spital ci mai degraba de la ceva organizatii fiind distribuite doar in cadrul spitalului.Din cate stiu eu doar anumite analize si ecografiile normale (nu si cele morfologice )sunt gratuite, cum de altfel sunt gratuite si aici pe baza trimiterii de la medicul de familie.
BUNA alissa.....am nascut intr-un spital de stat din madrid....asigurare nu am platit,am avut doar o tarjeta sanitara la care are dreptul oricine care are o impatronare(un fel de viza de flotant)si o copie dupa papasaport.....Cat despre cadourii,acesteaau constat in scutece de unica folosintanu multi:))),suzete tetine pt biberoane,creme pt ingrijirea bebelusului dar s9i a mamei....Tu unde esti??
pot sa va impartasesc eu cate ceva. imi pare rau ca doar acum vad acest subiect.
eu am nascut deja in strainatate. in Franta. suntem in trei tari diferite :))))
am nascut acu trei ani si 7 saptamani. eram nou venita intr-o tara in care nu vorbeam nici macar un cuvant in franceza. am ajuns in franta cand eram insarcinata in luna a saptea. ne-am luat brusc cu sotul si ne-am hotarat sa venit aici. am vandut tot ce aveam acolo si uite asa traim intr-o tara straina. dupa un drum lung am cunoscut si tara in care o sa-mi aduc baietelul pe lume. pe data de 9 ianuarie 2004 trebuia sa am deja baietelul in brata dar intarzia sa vina. asa ca in 13 ian. m-am dus la spital cu sotul sa vedem de ce nu vrea bebe sa se arate. cand am ajuns sotul vorbind limba a luat cuvantul iar eu nu intelegeam o iota. am vazut doar ca asistentele se agita si ma duc repede intr-o sala mare la care ma pun la niste aparate. de fapt s-au agitat pt ca eu am adus hartiile de la ginecologul meu din romania traduse dar se pare ca era doar "o hartie" fara rezultate de analize care le-am facut o singura data pana la 7 luni. si doar cate kg am pus pe mine si tensiunea care o lua in fiecare luna. ATAT. e si normal sa se sperie. in fine. m-au pus la aparate si am auzit cum batea inima micutului dar contractii nu. DELOC.!!!!
apoi au hotarat sa declanseze ei nasterea. dupa ce au provocat am inceput sa am dureri usoare. dupa o noapte putin agitata sa apropiat seara si eu urlam disperata dupa epidurala. " aia stiam sa zic" :))))). binenteles asintentele si doctorii au fost super de treaba. intr-un sfarsit isi face aparitia si anestizistul. de aici totul a devenit mmuuuuuuuult mai usor. am amortit toata de la jumate in jos. apoi s-au rupt apele. si intr-o ora mi-am tinut puiul in brate. am fost foarte bine tratata in spital. desi eram o straina pt ei . ei au fost pt mine ca niste prieteni. imi explicau orice pana intelegeam. pana si gagica care venea si imi spunea ce vreu sa manc imi explica cam ce inseamna ce are ea pe lista. si intr-o duminica era cand ne-au facut externarea. nu am platit nimic. 0 €
iar acum pt bebe 2 avem DPN pe 21 iunie si abia astept sa merg sa nasc desi de data asta o sa trebuiasca sa platesc ceva ceva. ar fi prea frumos sa fie totul gratis. deja am platit toate analizele si ecografiile. pana atunci sper sa se rezolve si dosarul cu asigurarea mea. dar vreau sa specific ceva. epidurala isi face efectul de la om la om. deci difera reactia fiecaruia dintre noi. se pare ca la mine a reactionat SUPER.
Ai dreptate k&k....la mine epidurala si-a facut efectul dupa ce am nascut:::)))cred k mi-au facut injectia prea tarziu,sau bb al meu se cam grabea....rezultatul???la 3 ore dupa nastere am luat cea mai tare cazatura in POPONETZ de am speriat asistentele...la 1 ora si jumatate eu stateam in fund desi eram cusuta asa k m-am ginandit sa ma duc la baie singura.....va imaginati restul....
cusatura aia ma chinuit pe mine o luna de zile. nu puteam sta pe scaun decat pe o parte sau mai pe spate. dar dupa o luna de zile sa vindecat complet. am dat peste sinte doctori extraordinari.
cum e cu asigurarea acolo in spania. si noi am avut o asigurare de asta cu care nu plateam nimic nimic. dar din 1 ianuarie de cand suntem in UE suntem obligati sa ne facem o asigurare ca toti oamenii si sa cotizam lunar. dosaru nostru e in curs si sper sa am asigurarea inainte sa nasc. adica sotu o sa aiba si eu o sa fiu asigurata dupa el. ca sunt scumpe aici ca saracia si analizele si ecografiile sa nu mai zic de nastere. pana acum a trebuit sa platesc tot pt ca inca nu am asigurarea dar te si saturi sa platesti atat. am sunat la spital sa intreb preturile unei nasteri. am ramas cu gura cascata. ziua de spitalizare la maternitate este de 900 €. nu se mai pune la socoteala epidurala si restu consultatiilor ca ajungi la 5000 € daca e o nastere fara complicatii.
DRAGA K&K,IN SPANIA EU AM AVUT O TARJETA SANITARA LA CARE ARE DREPTUL ORICINE...ITI TREBUIE DOAR O COPIE DUPA PASAPORT SI UN FEL DE VIZA DE FLOTANT.ATAT....SI NU TREBUIE SA PLATESI ABSOLUT NIMIC.....SI AM FACUT CAM 6 SETURI DE ANALIZE PE PARCURSUL SARCINII(AM AJUNS IN SPANIA LA 3 LUNI DE SARCINA)PLUS 3 ECO GRAFII....
fiecare tara cu regulile lor.chiar am vazut la televizor ca si italia le da romanilor care lucra acolo asigurare si nu mai platesc nimic. ceva de genu asta da stiu ca e gratis pt ei. numa francezii fac figuri . ei tot timpu se tin mai destepti ca alte tari. dar ce sa facem?
tot timpu mi-am dorit sa vin in spania macar pt o saptamana pt ca am acolo multe cunostinte dar mi-ar place sa vad spania (mai ales marea) :))). poate prin septembrie cand bebe 2 o sa fie marisor(3 luni). daca nu cumva alege sotul romania:((
sweetSARAH
alissa
sweetSARAH
k&k
k&k
pot sa va impartasesc eu cate ceva. imi pare rau ca doar acum vad acest subiect.
eu am nascut deja in strainatate. in Franta. suntem in trei tari diferite :))))
am nascut acu trei ani si 7 saptamani. eram nou venita intr-o tara in care nu vorbeam nici macar un cuvant in franceza. am ajuns in franta cand eram insarcinata in luna a saptea. ne-am luat brusc cu sotul si ne-am hotarat sa venit aici. am vandut tot ce aveam acolo si uite asa traim intr-o tara straina. dupa un drum lung am cunoscut si tara in care o sa-mi aduc baietelul pe lume. pe data de 9 ianuarie 2004 trebuia sa am deja baietelul in brata dar intarzia sa vina. asa ca in 13 ian. m-am dus la spital cu sotul sa vedem de ce nu vrea bebe sa se arate. cand am ajuns sotul vorbind limba a luat cuvantul iar eu nu intelegeam o iota. am vazut doar ca asistentele se agita si ma duc repede intr-o sala mare la care ma pun la niste aparate. de fapt s-au agitat pt ca eu am adus hartiile de la ginecologul meu din romania traduse dar se pare ca era doar "o hartie" fara rezultate de analize care le-am facut o singura data pana la 7 luni. si doar cate kg am pus pe mine si tensiunea care o lua in fiecare luna. ATAT. e si normal sa se sperie. in fine. m-au pus la aparate si am auzit cum batea inima micutului dar contractii nu. DELOC.!!!!
apoi au hotarat sa declanseze ei nasterea. dupa ce au provocat am inceput sa am dureri usoare. dupa o noapte putin agitata sa apropiat seara si eu urlam disperata dupa epidurala. " aia stiam sa zic" :))))). binenteles asintentele si doctorii au fost super de treaba. intr-un sfarsit isi face aparitia si anestizistul. de aici totul a devenit mmuuuuuuuult mai usor. am amortit toata de la jumate in jos. apoi s-au rupt apele. si intr-o ora mi-am tinut puiul in brate. am fost foarte bine tratata in spital. desi eram o straina pt ei . ei au fost pt mine ca niste prieteni. imi explicau orice pana intelegeam. pana si gagica care venea si imi spunea ce vreu sa manc imi explica cam ce inseamna ce are ea pe lista. si intr-o duminica era cand ne-au facut externarea. nu am platit nimic. 0 €
iar acum pt bebe 2 avem DPN pe 21 iunie si abia astept sa merg sa nasc desi de data asta o sa trebuiasca sa platesc ceva ceva. ar fi prea frumos sa fie totul gratis. deja am platit toate analizele si ecografiile. pana atunci sper sa se rezolve si dosarul cu asigurarea mea. dar vreau sa specific ceva. epidurala isi face efectul de la om la om. deci difera reactia fiecaruia dintre noi. se pare ca la mine a reactionat SUPER.
sweetSARAH
k&k
cum e cu asigurarea acolo in spania. si noi am avut o asigurare de asta cu care nu plateam nimic nimic. dar din 1 ianuarie de cand suntem in UE suntem obligati sa ne facem o asigurare ca toti oamenii si sa cotizam lunar. dosaru nostru e in curs si sper sa am asigurarea inainte sa nasc. adica sotu o sa aiba si eu o sa fiu asigurata dupa el. ca sunt scumpe aici ca saracia si analizele si ecografiile sa nu mai zic de nastere. pana acum a trebuit sa platesc tot pt ca inca nu am asigurarea dar te si saturi sa platesti atat. am sunat la spital sa intreb preturile unei nasteri. am ramas cu gura cascata. ziua de spitalizare la maternitate este de 900 €. nu se mai pune la socoteala epidurala si restu consultatiilor ca ajungi la 5000 € daca e o nastere fara complicatii.
prin spania ce scoruri au la spital?
k&k
cunosc cateva aici pe forum dar poate inca nu au dat de veste de subiect.
sweetSARAH
k&k
tot timpu mi-am dorit sa vin in spania macar pt o saptamana pt ca am acolo multe cunostinte dar mi-ar place sa vad spania (mai ales marea) :))). poate prin septembrie cand bebe 2 o sa fie marisor(3 luni). daca nu cumva alege sotul romania:((
Link Sponsorizat: vanzari urgente pe MagazinulDeCase.ro