Redactia revistei mami ti-a pregatit un ghid complet despre alimentatia copilului de la 0 la 6 ani. Ti-l oferim cu drag si suntem convinse ca-ti va fi un ajutor de nepretuit.
SUNT GRAVIDA IN 28 DE SAPTAMANI SI LOCUIESC IN MILANO,AS VREA SA DISCUT SI CU ALTE MAMICI CARE AU TRECUT PRIN ACEASTA EXPERIENTA AICI IN ITALIA...PUPICI SI VA ASTEPT LA DISCUTII
postat: joi 31 ian 2008 la 10:06
12885 vizite,
490 raspunsuri,
»
buna.si eu sunt in 26 de sapt dar in decembrie am venit acasa ptr a naste.ptr mine e mai bine aici.in italia nu am pe nimeni sa ma ajute.si eu tot in milano stau de 2 ani.nu stiu ce sa-ti spun,dar eu sunt suparata pe medicii din milano.eu sunt cu probleme de la inceputul sarcinii dar nici un doctor nu mi-a dat maternita anticipata.mai nou acum nici malattie nu mai iau ptr ca nu a ajuns certificatul la inps luna trecuta.ce sa-ti spun.vezi si tu ce faci.............depinde si de situatia care o ai acolo.oricum ,copilul nascut din parinti romani este automat cetatean roman nascut in italia,deci nu exista avantaje prea mari.....te pup si ai grije
imi pare rau de tine ca ai asa pareri proaste , poate ai avut un pic de ghinion dar eu iti spun ca nu as naste in tara nici sa m plateasca cineva.aici am un medic particular care se ocupa f bine de mine si sunt f multumita in afara de controlul pe care il platesc tot ce am facut in afara, ecografii,analize ...totul este gratis....eu sunt stabilita aici deocamdata cu sotul si cu inca un copil....nu stiu daca voi beneficia de ceva dupa nastere pt ca eu nu am lucrat deloc, dar asta e sanatosi sa fim...iar referitor la cetatenie, nu prea ma intereseaza, ca la urma urmei tot romani suntem.....ce sa-ti spun ai grija de tine si la ce spital si medic din romani ajungi, si sa-ti fie bine....multi pupici
buna.am si eu o rugaminte la tine.daca cunosti pe cineva care deja a nascut in italia si a avut loc de munca sa te interesezi si ptr mine cum pot intra in concediu la 7 luni,ce trebuie sa fac.te pup
Eu am nascut in Italia in mai 2004, la Torino. A fost neasteptat de bine in primul rand pt ca am nascut natural, la primul copil nascut in august 2002 avand cezariana. Medicul cu care am nascut a fost ok, s-a purtat omeneste avand in vadere faptul ca atunci ne-am vazut prima data. Eu nu locuiam la torino, venisem cu fiul meu cel mare la tratament si vroiam sa ma intorc sa nasc in romania. Acum sunt f fericita ca am nascut acolo. Am stat trei zile in maternitate, venea dr in fiecare dimineata la vizita, ma palpa, ma intreba cum ma simt, conditiile au fost bune; mi-a placut f mult ca aveam dusul la dispozitie, tampoane si chiloti sterili in dulapior si nu am fost nevoita sa ma milogesc de ei la nevoie cum se intampla in tara. De bb s-au ocupat f bine, a primit mancare in prima si a doua zi pt ca eu nu aveam lapte,i-au facut o eco abdominala, audiometrie, analize de sange si altele de care eu nu stiu. Am dormit impreuna in salon, am avut un dulapior pt bb cu pampersi la discretie si haine de schimb. Ce sa mai...s-au purtat pt ei normal si pt mine super
dragi mamici,eu locuiesc langa Firenze de aproape 12 ani,am nascut in 2006 o bobica frumoasa foc,prin cezariana(la alegerea mea)Fiind o fire mai exigenta si putin pretentioasa am preferat sa imi iau un dr privat decat sa merg cu cel de la ASL gratuit.Avand o sarcina destul de linistita am decis totusi ca e mai bine sa cunosc totusi dr pt nastere,mai ales ca stiti si voi ca uneori dam peste persoane intolerante...
Desi spitalizarea trebuia sa fie doar de 4 zile,eu am cerut sa raman 1 saptamana pt ac nu am simteam pregatita sa plec inca acasa.Am rezolvat sa stau intr-o rezerva cu 2 paturi,copilul statea atat la nursery cat si cu mine in camera-in afara vizitelor.Pot sa spun ca am ajuns al spital cu nist eidei preconcepute si gata de reactii dure daca as fi fost tratata necorespunzator,dar nu a fost asa,poate si pt faptul ca eu sunt as.medicala si stiam mereu ce trebuie sas cer sau sa pretind.Am vazut si cazuri mai i putin norocoase in care gravidele straine erau tinute la distanta.Eu cred ca lipsa de informare a unor mame straine determina personalul medical la anumite comportamente nedeontologice.
daca ati lucrat aveti dreptul l a indemnizatie pt copil si la concediu de 3 luni,daca nu aveti doar dreptul la un cec de la primarie in valoare de aprox 14000 de euro,daca faceti cerere in termen de 6 luni de la nastere.
Daca doriti sa mai tinem legatura las aici e-amil-ul meu:
nicole_51@hotmail.it
Ciao
Oameni suntem,ce poarta in ei ganduri ca pietrele,uneori stele,si totdeauna un dor...
buna sant Alina locuiesc in Siena, am o fetita de 11 luni, am nascut in Ro, Oradea. Mi-ar place sa vb cu mamici din Italia mai ales despre alimentatia bebeului.
buna fetelor,ma numesc mona si locuiesc in padova,am un bebe de 9 luni si as sunt cam suparata ca nu vrea sa spuna mama si tata,ne tine toata ziua in bababa papapa nununu ah si multe altele da nu inteleg dc nu zice si el mama,Alina tu la 9 luni ii dadeai albus de ou?ca lui bubu meu nu ii place galbenusu?
ma bucur ca ne-am mai inmultit......pt dulcika_my,imi pare rau dar nu stu pe nimeni care a lucrat ca sa-ti dau niste informatii, dar poti sa o mai intrebi pe cocolina ca vad ca e mai informata....eu am inceput sa-mi pregatesc lucrusoarele pt bebe si pt mine ca deja am intrat in 8 luni, ma simt bine si abia astept sa treaca timpul sa.mi vad odorul....monali24, ai rabdare ca o sa zica si mama si tata..mititelul e incurcat in limbi...glumeam, asa sunt unii copii isi dau drumul mai greu la vorbit, dar si cand o sa inceapa.....ai sa vezi tu...eu stiu din xperienta ca mai am un baiat....multi pupici
buna fetelor!si eu am nascut in italia.suntem in ancona.cum ziceau fetele mai sus,si eu am fost tratata super bine.nici eu nu am apelat la doctorii de la asl.am preferat sa-mi iau unul privat cu care am si nascut.am o fetita de 10 luni jumate si am nascut natural.
analizele nici eu nu le-am platit si nici spitalizarea.s-au ocupat f mult de mine si de fetita mea.
monali24 nu-ti recomand sa-i dai albus ca daca risti si e alergic/a se poate declansa alergia si e f periculos.albusul se da dupa un an ,chiar mai mult!va zice si mama....a mea a spus prima data la 9 luni,dar de atunci....nu face altceva toata ziua decat sa ma strige...
va spune si bebe tau
ma bucur ca mai sunt si mamici din italia care mai intra pe forum
de acel cec de 1472 euro am beneficiat si eu pt ca nu lucram si nici acum nu o fac
cum se zicea mai sus trebuie sa depui cererea in 6 luni de la nastere.iar sotul meu are pe luna in jur de 60 euro la salar assegni familiari.in rest e nasol ca maternitatea e doar de 5 luni aici.dupa cele 5 luni primesti doar 30%din salar.
imi pare rau ca nu am avut contributele platite in romania ca beneficiam si de acei bani.acum ii fac certificat romanesc si macar de cele 2 milioana sa profit.in doi ani ajungi cam tot la 1400 euro...si nu e putin.
pupici voua si bebeilor!!!
buna.am si eu o intrebare la tine taniarianna.eu sunt acum in ro.am venit sa nasc aici.eu muncesc in italia,asi putea beneficia si eu de acei bani avand in vedere ca acum nu primesc nimic?unde trebuie sa ma duc si ce trebuie sa cer?poate sa faca treaba asta sotul in locul meu?in cat timp iti da banii?iti multumesc,si sa-ti traiasca fetita ,sa te bucuri de ea.astept raspuns.pupici
dulcika_my
danutzabilea
dulcika_my
Stefan Elena
Cocolina
Desi spitalizarea trebuia sa fie doar de 4 zile,eu am cerut sa raman 1 saptamana pt ac nu am simteam pregatita sa plec inca acasa.Am rezolvat sa stau intr-o rezerva cu 2 paturi,copilul statea atat la nursery cat si cu mine in camera-in afara vizitelor.Pot sa spun ca am ajuns al spital cu nist eidei preconcepute si gata de reactii dure daca as fi fost tratata necorespunzator,dar nu a fost asa,poate si pt faptul ca eu sunt as.medicala si stiam mereu ce trebuie sas cer sau sa pretind.Am vazut si cazuri mai i putin norocoase in care gravidele straine erau tinute la distanta.Eu cred ca lipsa de informare a unor mame straine determina personalul medical la anumite comportamente nedeontologice.
daca ati lucrat aveti dreptul l a indemnizatie pt copil si la concediu de 3 luni,daca nu aveti doar dreptul la un cec de la primarie in valoare de aprox 14000 de euro,daca faceti cerere in termen de 6 luni de la nastere.
Daca doriti sa mai tinem legatura las aici e-amil-ul meu:
nicole_51@hotmail.it
Ciao
Oameni suntem,ce poarta in ei ganduri ca pietrele,uneori stele,si totdeauna un dor...
alinalina
monali24
danutzabilea
taniarianna
analizele nici eu nu le-am platit si nici spitalizarea.s-au ocupat f mult de mine si de fetita mea.
monali24 nu-ti recomand sa-i dai albus ca daca risti si e alergic/a se poate declansa alergia si e f periculos.albusul se da dupa un an ,chiar mai mult!va zice si mama....a mea a spus prima data la 9 luni,dar de atunci....nu face altceva toata ziua decat sa ma strige...
va spune si bebe tau
ma bucur ca mai sunt si mamici din italia care mai intra pe forum
de acel cec de 1472 euro am beneficiat si eu pt ca nu lucram si nici acum nu o fac
cum se zicea mai sus trebuie sa depui cererea in 6 luni de la nastere.iar sotul meu are pe luna in jur de 60 euro la salar assegni familiari.in rest e nasol ca maternitatea e doar de 5 luni aici.dupa cele 5 luni primesti doar 30%din salar.
imi pare rau ca nu am avut contributele platite in romania ca beneficiam si de acei bani.acum ii fac certificat romanesc si macar de cele 2 milioana sa profit.in doi ani ajungi cam tot la 1400 euro...si nu e putin.
pupici voua si bebeilor!!!
dulcika_my