Forum : despre fertilitate : Despre ovulatie

S-a produs ovulatia sau nu?

fetelor am o intrebare........pe 10ian dupa simptome eu zic ca ovulatia s-a produs ( dureri in zona ovarelor, tensiune in sani, secretie albicioasa etc) dar dupa temperatura indicata de termometru.....36,2 nu stiu ce sa mai cred. este posibil sa nu se fi produs ovulatia sau e termometrul stricat???????

postat: miercuri 13 ian 2010 la 18:14 557 vizite, 19 raspunsuri, »

exact astea sunt si simptomele mele. eu temperatura nu mi-am masurat-o niciodata, dar semnele sunt clare, nu ma inseala niciodata

miercuri 13 ianuarie 2010 la 19:36

multumesc mult pt raspuns. pe mine ce ma nelinisteste este faptul ca am ovare micropolichistice , menstruatie neregulata si acum nu stiu daca totusi ovulatia se produce ( dupa simptome eu zic ca da), adica ovul respectiv se desprinde. contact sexual am avut chiar in ziua cand aveam acele simptome. oare sunt sanse sa raman insarcinata?ma chinui de mai bine de un an si incep sa-mi fac griji.

joi 14 ianuarie 2010 la 13:55

pisicel, incearca testele de ovulatie din farmacie, sunt ok, eu prefer oview fiindca sunt 5 in cutie si iesi mai bine la pret, dar sigur sunt si alte variante. cu termometrul e inselator, daca nu respecti aceeasi procedura de fiecare data s-ar putea sa ai rezultate eronate. nici testele alea nu or fi 100%, dar poti corela toti parametrii si poate te lamuresti. succes!

marţi 26 ianuarie 2010 la 11:23

testele acestea oview se gasesc in toate farmaciile?nu am folosit niciodata. eu am mers pe temperatura bazala.....si nimic. la mie e problema ovarelor microplochistice si cu ceaiuri ( napraznic si cretisoara) tot nu mi-a venit menstruatia, mi-am facut un test de sarcina care a iesit negativ. totusi am avut simptomele ca mi-ar veni menstruatia dar nimic......inca ma mai simt imbalonata, ma dor sanii si ovarele. nu stiu ce sa mai fac si ce sa mai cred.......dar insarcinata nu cred ca sunt cu toate ca dupa simptome ovulatia zic eu ca s-ar fi produs si a fost si contact sexual.poate ma lamureste si pe mine cineva.

marţi 26 ianuarie 2010 la 21:49

madyluc, testele de ovulatie se gasesc, in principiu, la orice farmacie mai "rasarita", sunt si unele care nu au avut si nici nu au auzit :). eu am spus oview fiindca sunt mai ieftine, fiind 5 / pachet. in pachet iti explica clar cand si cum sa le folosesti. daca ai ciclu neregulat, e mai dificil, dar oricum e un pic mai sigur decat cu temperatura bazala, mai ales in cazul tau. daca ovulatia s-a produs, eu stiu ca temperatura nu trebuie sa scada pana la menstruatie. deci, ea creste la ovulatie, dar dupa ovulatie, deci nu iti poti da seama inainte sau in timpul ovulatiei, apoi ramane asa pana la menstruatie, sau pana cand ar trebui sa vina menstruatia. mie mi-a ramas crescuta pe tot parcursul sarcinii, de exemplu, dar aproape cu un grad, insa eu nu am masurat-o inainte si in timpul ovulatiei, am mers pe metoda calendarului, avand ciclul foarte regulat. ca sa ramai insarcinata nu trebuie sa ai contact sexual numai in ziua ovulatiei, ci si inainte cu 1-2 zile, fiindca spermatozoizilor le ia un timp pana urca, si ovulatia nu tine prea mult. sper sa nu vorbesc "avioane", te poti documenta pe internet mai bine. revenind la testele de ovulatie, exista pe piata si un fel de microscop la care poti observa modificarile din saliva, eu il am, dar e destul de greu pana te inveti cu el si cu interpretarea rezultatelor. eu personal nu am reusit inca sa corelez rezultatele microscopului cu rezultatele testelor din farmacie, insa atunci cand am avut simptomele de ovulatie, testul din farmacie mi-a confirmat ca am ovulatie. microscopul costa in jur de 100 de lei, testele in jur de 20 de lei/cutie, in final ai ajunge mai ieftin cu microscopul daca te-ai obisnui cu el. eu nu am reusit inca... daca mai ai nevoie de sfaturi sau explicatii, te ajut cu placere, si eu "lucrez" acum la un bebe

miercuri 27 ianuarie 2010 la 11:43

buna fetelor,ma chiama lory,am 33 de ani si sant casatorita de 7 ani.mi-ar face o deosebita placere daca m-ati primi si pe mine in grupul vostru,sa ma sfatuiti cu cateva probleme.va pup

LORY 76

vineri 29 ianuarie 2010 la 16:16

LUNA ASTA AM AVUT CM PE DATA DE 10, IN ZIUA A 15-a SI A 16-a MI-AU IESIT TESTELE DE OVULATIE POZITIVE SI AM AVUT CONTACTE NEPROTEJATE,SANII SUNT FOARTE SENSIBILI LA ATINGERE SI AM AVUT SI O DURERE LA OVARE IN ACELE 2 ZILE.OARE SA FI RAMAS INSARCINATA? DE MULT TIMP MA CHINUI SA AM UN BABE DAR MI-AM PIERDUT SPERANTELE

LORY 76

vineri 29 ianuarie 2010 la 17:17

lory, cred ca in cateva zile poti face testul, nu?cand ar trebui sa ai cm? la cate zile il ai, ca nu am inteles dupa ovulatie.

vineri 29 ianuarie 2010 la 20:45

Madyluc vino cu vesti.Si eu am avut un ciclu cat de cat regulat, acum sunt insarcinata in 14 saptamani, dar normal trebuia conform CM sa am 16 saptamani, deci ovulatia nu s-a produs cand trebuia. 3 teste am facut ,care au fost negative, dar nu m-am lasat convinsa si am fost la eco. ...Bafta la toate fetele.

miercuri 3 februarie 2010 la 13:51

simo.g, trei teste de sarcina? negative toate si totusi bebe e acolo? oau.... bravo voua! pai ce sa mai crezi cu testele astea?! cand le-ai facut, inainte de data cand trebuia sa ai cm? sau cand a intarziat? sunt curioasa, fiindca am gasit unul f. ieftin, chinezesc, care cica indica sarcina la 5 zile dupa conceptie, dar parca nu cred. sarcina usoara si bebe sanatos iti doresc!

miercuri 3 februarie 2010 la 22:28

Ultimele comentate:

Cele mai comentate: