postat: duminică 6 aug 2006 la 13:49 5627 vizite,
107 raspunsuri,
»
Sunt o tanara mamica si am un baietel de un an si trei luni pe nume Darius, insa imi doresc foarte mult gemeni. Poate cineva sa-mi spuna cum e sa cresti doi ingerasi odata? Si ati avut in familie gemeni, sau pur si simplu s-a intamplat? Sotul meu are frati gemeni, e posibil sa avem si noi?
Mama mea are o sora geamana si medicul meu ginecolog mi-a spus ca exista sanse mari ca si eu sa am gemeni, deci, in situatia ta, copiii tai s-ar putea sa aibe bebei gemeni.
Eu am o situatie in familie.Din cate am obs este ff greu de crescut gemeni mai ales ca totul este la dublu tot ce inseamna mancare, hainute, pampersi,etc.Si de crescut este enorm de greu.INchipuieti cum ar fii pe unul sa-l hranesti iar pe celalalt sa-l tii pe picioare sau unulsa il adormi iar nr. 2 sa urle.Mie mi se pare groaznic.
La noi sora mea are gemeni o fetita si un baietel...deja au 17 ani,cum ai scris si tu Laura cand fetita dormea baietelul urla de parca cineva il tragea de piele si invers.A fost foarte greu,dar am putut macar un pic s-o ajutam.Mergeam pe la ea ori noi surorile,ori bunica.In 1989 va dati seama inca nu se gaseau Pampersi,Libero,etc..cateodata balconul le era plin de scutece si hainute.Intr-o zi am numarat in jur de 80 de bucati,numai scutece...Cred ca puteti face o idee cum arata casa.:).Dar cine isi doreste si reuseste..intr-un fel este bine ca scapi odata de probleme,dar dupa aceea vin mai multe si mai mari.
Buna!
Eu am gemeni, baiat si fata, de 1 an si 3 luni. Am ramas insarcinata cu ei dupa 2 sarcvini oprite in evolutie, urmate de un tratament de 2 luni cu Duphaston ( o cauza posibila a ovulatiei duble), dar am aflat mai tarziu ca un bunic al tatalui meu avea un frate geaman. E f. greu, dupa cum spunea si Laura, si finanaciar si fizic, dar bucuriile si implinire sunt la dublu si eu zic ca e asa de frumos, ca nu mai conteaza efortul. Sa-ti traiasca baiatul si sa-ti dea Dumnezeu ce vrei.
ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se indeplineasca.La fel ca si tine am un baietel de 5 ani acum dar am dorit sa aiba o surioara si gata cu copiii...insa Dumnezeu mi-a dat doi adica gemeni ,baieti...si sa stii ca viata nu e usoara asa ....trebuie sa ai pe cineva care sa te ajute ...si sa stii ca sotul nu e de-ajuns...altfel isi" ia lumea in cap" .Ce pot sa-ti spun e ca nu e chiar asa de greu cum spun doamnele de mai sus "din experienta lor"....sau poate ai mei au fost altfel.Daca ai gemeni ai si forta sa te descurci.Acum au 2,6 ani si nu mai e asa de greu.Conteaza mult cum ii inveti tu de mici...si nu va urla unul in timp ce mananca celalalt...o lingura la unul ..una la altul.Poti sa-i vezi in album la pag 13.Antonio si Darian.Succes!!!!!
Buna! Eu am doua fetite gemene care au doua luni si pot sa spun ca ma descurc destul de bine. Intr-adevar ma ajuta sotul care nu are un servici asa de aglomerat, iar fetitele nu sunt extrem de raute. Mai plang ele, dar e ok, inca nu am avut nici un moment de disperare maxima. Si eu m-am speriat cand am aflat ca o sa am gemeni si pt ca era prima sarcina si credeam ca nu o sa ma descurc cu unul, dar cu doi.. Dar Dumnezeu nu iti da mai mult decat poti duce. Asa ca nu va fie frica, eu cred ca oricare mamica se descurca atunci cand e pusa in situatia asta.
buna..eu voi avea gemeni/gemene in orice caz e sarcina gemelara..ce sa zic..si la mine e prima sarcina ..sunt singura dar sunt optimista pentru ca imi doresc copiii astia..si am antecedente de gemeni..in familie asa ca eu nu cred ca poate fi asa greu..daca vrei reusesti..sperr sa ma descurc...asa poate o sa ai si tu noroc la gemenutesau gemenei...multa sanatate si impliniri maternale..tuturor mamicilor...
si eu am o fetita de 17 luni ,dar mi-am dorit gemeni.acum as vrea sa-i facem un fratior sau o surioara,dar nu-mi mai doresc gemeni,va dati seama cum ar fi sa am 3 copilasi micuti,eu una nu cred ca m-as descurca.varul sotului meu are gemeni,baiat si fata au 14 luni dar sunt asa de cuminti,intradevar o ajuta parintii sa-i creasca,insa atunci cand nu avea cine sa o ajute ,se descurca foarte greu cu ei afara,unul vroia jos,celalalt in carucior,va dati seama,cat de greu ii era.
cred ca orice mamica s-a gindit un pic la asta....si eu mi-am dorit f. mult dar.....in schimb am vazut ce inseamna...e f.f.f. greu. trebuie sa fii pregatita ptr. sacrificii.
Katalin
Gabriela
laura
Katalin
Laura25
Eu am gemeni, baiat si fata, de 1 an si 3 luni. Am ramas insarcinata cu ei dupa 2 sarcvini oprite in evolutie, urmate de un tratament de 2 luni cu Duphaston ( o cauza posibila a ovulatiei duble), dar am aflat mai tarziu ca un bunic al tatalui meu avea un frate geaman. E f. greu, dupa cum spunea si Laura, si finanaciar si fizic, dar bucuriile si implinire sunt la dublu si eu zic ca e asa de frumos, ca nu mai conteaza efortul. Sa-ti traiasca baiatul si sa-ti dea Dumnezeu ce vrei.
tabita
AnaMaria
Imelda
sevi_80
lauravasiliev
Link Sponsorizat: vanzari urgente pe MagazinulDeCase.ro