Forum : despre nastere : mamici tinere

Am nevoie de sfaturi, de ajutor...

Buna, sunt noua pe aici. Sunt Mihaela si am 21 de ani. Azi dimineata am facut testul deoarece a intarziat 10 zile, si a iesit pozitiv. Nu ne gandim la avort, consideram k e o binecuvantare copilul, cu toate k e prea devreme si nu era planificat...suntem de 2 ani si un pic iubiti, si de 3 luni locuim impreuna intr-o tara straina: Danemarca. De luni incep lucrul. Nu stiu deocamdata cum e aici la ei cu concediul, sau dak beneficiez de anumite avantaje eu si copilul. Suntem stresati din cauza asta, k dak ar trece stresul asta cu banii totul ar fi perfect.

Sunt f speriata, nu vreau sa ma ingras, nu vreau sa ma imbolnavesc k sa nu fiu nevoita sa iau pastile, vreau sa fac sport...ce ma ingrijoreaza e k am niste crampe, smt de park ma sageteaza. Momeentan nu pot merge la doctor deoarece ink nu mia venit permisul de rezidenta....Nu stiu cum sa le spun parintilor mei, rudelor, prietenilor, surorilor, mie rusine fata de parinti. Singurul lucru bun e k iubitul meu imi este alaturi mai mult k niciodata si ma incurajeaza si planuim si sa ne casatorim inainte sa se nasca bebe...Va rog vreau niste sfaturi ...asa...k la inceput ...Va multumesc...

postat: sâmbătă 1 nov 2008 la 21:50 1450 vizite, 17 raspunsuri, »

Pt. inceput bine ai venit pe site. In al doilea rand feliciatri si sa nu iti para rau altele se chinuie ani intregi si nu se intalnesc cu minunea de a deveni mamici. Nu trebuie sa-ti para rau si sa-ti fie rusine, important este sa va intelegeti si este super bine ca este langa tine si te sprijina. Sa va dea Domunl putere sa treceti cu bine peste toate. Cred ca in legatura cu concediul pt copil si drepturile lui si ale tale este mult mai bine ca in Romania. Poate reusiti sa vorbiti si cu alti romani care sunt deja stabiliti acolo. In leg cu intepaturile cred ca este de la ciclul care nu ti-a mai venit, asa am patit si eu cand am fost gravida in fiecare luna pe data in care trebuia sa-mi vina menstruatia aveam dureri de burta aproape ca la perioada dar mult mai mici. Insa menstruatia nu venea aveam decat durerile. Iti doresc multe bafta, nu intra in panica, iar despre ingrasat este felul fiecaruia de la mama natura. eu una am mancat de toate, am avut o sarcina usoara, in prima perioada mi-a fost mai rau in sensul ca nu puteam sa mananc orice dar dupa aceea mi-am revenit si mancam tot ce imi doream chit ca doctorita imi zicea sa ma abtin de la dulciuri, paine , sucuri si alte chestii. Sincer cu sucul am lasat-o mai moale dar cu painea mancam ca inainte de sarcina, si cu dulciurile ...eram deja fana declarata. Infiecare zi mancam cate o prajitura ca asa imi venea si nu ma abtineam, mi-am zis ca o sa pot da jos dupa ce nasc si asa a si fost. Acum am atatea kg ca inainte de sarcina iar piciul meu are 1 si 2 luni. Nu intra in panica ca se rezolva cu timpul toate. Bafta multa acolo unde esti si sper sa-ti mearga toate asa cum iti doresti.

sâmbătă 1 noiembrie 2008 la 22:12

mielush, tocmai ai intrat intr-o etapa a vietii tale care te va schimba total si nu vei avea de ce sa iti fie rusine sau sa regreti.Totul este sa te intelegei bine cu partenerul tau, oriunde ar fi, in Romania sau acolo, in Danemarca.In ceea ce priveste parintii si alte rude, s-ar putea sa ai o surpriza: parintii tai s-ar putea bucura de aceasta veste mai mult decat crezi, de cele mai multe ori parintii isi doresc sa devina bunici dar nu isi exprima verbal aceasta dorinta tocmai pentru a nu grabi in mod artificial mersul lucrurilor dintre cei doi. Tot ce trebuie sa faci acum este sa mergi la un doctor, daca nu poti acum din cauza lipsei documentelor de care ai nevoie, poti merge in Romania.Este important sa mergi la ginecolog in primul trimestru de sarcina, nu amana aceasta vizita.Iti doresc numai bine!

" Multumeste MAMEI ! / Cata vreme raman/ Mamele jos pe pamant,/ Nici o tara nu este saraca " (G.Vieru)

sâmbătă 1 noiembrie 2008 la 22:39

BUNA!NU TREBUIE SA FII SPERIATA SAU RUSINATA.....CI FERICITA CA POTI DEVENI MAMA!ALTE FEMEI SARACELE SE CHINUIE DE MULTI ANI SA FIE IN POSTURA TA SI NU REUSESC.DATORITA FAPTULUI CA VIITORUL TATIC E ALATURI DE TINE,CE ITI TREBUIE MAI MULT?SA FITI FERICITI ...NU TREB SA TE SPERIE FAPTUL CA VOR APAREA FEL DE FEL DE PROBLEME,MAI ALES INGRASAREA.....CI TREBUIE SA FII FERICITA CU ADEVARAT CA VETI AVEA UN BB....EU AM DOI [ M-AM OPRIT AICI ]SI CHIAR DACA UNEORI FAC OBRAZNICII DE IMI VINE SA IMI IAU CAMPII,SINT FERICITA CA AM COPII.TOATE CELE BUNE SI FII CURAJOASA...PUPICI.

[url=http://www.glitterfy.com/][img]http://img34.glitterfy.com/68/glitterfy-flpbk0911284676823034.gif[/img][/url]

duminică 2 noiembrie 2008 la 09:50

Felicitari pentru bb

Nu te speria si sa nu-ti fie rusine! Esti norocoasa ca prietenul i-ti este alaturi si din cate am inteles vrea sa va casatoriti pana se naste bb.

Poate anuntati intai casatoria la parinti si apoi venirea copilului si nu o sa se supere nimeni.

Din moment ce parintii au fost de acord(banuiesc) sa pleci in Danemarca cu prietenul cred ca nu va fi un soc asa mare pentru ei.

duminică 2 noiembrie 2008 la 17:41

Felicitari pt.bebe si chiar si pt.voi.Sa fie intr-un ceas bun !

Nu-ti face griji de gura nimanui .Voi sa fiti fericiti,sanatosi si sa aveti intelegere.

O sa faceti si nunta si toata lumea va fi happy.

Cel mai important,este faptul ca-l ai pe tatal copilului aproape de tine si sinteti amindoi pe aceiasi lungime de unda.O sa vedeti ca o sa va rezolvati toate problemele,mai ales daca este multa dragoste.

duminică 2 noiembrie 2008 la 19:14

Multumesc mult pt incurajari! Inseamna f mult pt mine! O sa ma bucur de minune pt k stiu k bebelusul o sa ne poarte noroc in viata iar Dumnezeu o sa ne rasplateasca!

duminică 2 noiembrie 2008 la 22:32

Felicitari draga mamica!Nu fi speriata pt ca nu merita sa te stresezi.Vei vedea cum toate lucrurile se vor rezolva de multe ori de la sine.Si eu am ramas insarcinata inainte sa fac 22 de ani cu cateva luni,planuiam cu sotul meu sa mergem in Spania si chiar ne-am rezolvat si contracte ;insa nu a fost sa fie.Am renuntat la tot pt ca noi inca lucram in tara si nu ne-am depus demisiile.Pt noi acest bebe a fost o binecuvantare ,fiind cel mai de pret lucru din viata noastra.

[url=http://www.nou-nascuti.ro][img]http://www.nou-nascuti.ro/tickere/83d043504967c4b198a63ce5e0b9e178.jpg[/img][/url]

duminică 9 noiembrie 2008 la 14:59

buna am aproape 20 de ani si surpriza mare sunt insarcinata in 6 saptamani> sunt f. fericita insa imi este frica nu stiu cum am sa ma descurc.......un bebe e o mare responsabilitate si sper sa fac fata

joi 4 decembrie 2008 la 16:10

Felicitari amindurora pentru viitorul bebe. Vei vedea ca odata cu venirea copilului viata ta se va schimba aproape in totalitate. Dar, nu te speria pentru ca o femeie nu se poate considera implinita decit in momentul in care ajunge mama. Ma bucur foarte mult ca prietenul tau iti este alaturi si te sustine. Cit despre parinti nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme cum vor reactiona la aflarea vestii. Esti copilul lor si te vor ierta in cele din urma chiar daca la inceput poate vor fi foarte surprinsi de veste. Va felicit inca o data si sper din tot sufletul ca aceasta poveste sa aiba un final fericit.

duminică 14 decembrie 2008 la 17:55

eu am ramas insarcinata dupa ce am terminat primul an de facultate(19 ani si jum.,atat aveam) si tot asa mi s-a intamplat,nu am vrut sa fac intrerupere de sarcina pt ca mi-a fost mila si am pastrat bebele.am tinut totul secret iar cand aveam vreo 5 luni si jumatate,cand nu se mai putea face nimic rau pt bebe,amandoi,eu si sotul meu(pe atunci doar prieteni)ne-am luat inima in dinti si le-am spus parintilor nostri.a fost un soc pt ei,dar au inteles motivul pt care l-am pastrat,ne-au ajutat sa facem nunta cand eram insarcinata in 6 luni si jum. iar acum mica noastra printesa are 10 luni,noi suntem in anul trei la facultate,sotul are si un servici iar de la toamna vrem sa o dam la o cresa si sa imi gasesc si eu ceva de lucru.asta e povestioara mea...asa ca nu te descuraja,gaseste un moment potrivit pt a le spune parintilor vostrii(poate reusiti sa veniti acasa de Sf Pasti si sa le dati vestea cea buna).nu sunteti singurii carora li s-au intamplat lucruri de genul asta....fiti tari si aveti incredere in Dumnezeu...mult noroc si sa veniti sanatosi acasa....in privinta ingrasatului nu-ti fa probleme pt ca asa am patit si eu,aveam 56 inainte iar cand am nascut aveam 80 kg,am postat regimul dupa care am slabit eu la sectiunea"cura de slabire si alaptatul" tot aici la mami.ro....am fost fff multumita de el ...il poti incerca...mult mult noroc

joi 12 februarie 2009 la 14:54

Ultimele comentate:

Cele mai comentate:

Ultimele subiecte: