18 februarie 2008

Fumatul, mai periculos in ultimul trimestru

Daca femeile renunta la fumat incepand cu a cincea luna de sarcina, impactul asupra sanatatii fatului este neglijabil.

Totodata, sustin autorii studiului, chiar daca viitoarele mame nu renunta la viciu, acesta are un efect surprinzator de mic asupra greutatii copilului la nastere. Concluziile cercetarii contrazic parerea traditionala ca, in prima etapa a sarcinii, fatul este extrem de vulnerabil.

Autoarea studiului, Emma Tominey, spune ca, dimpotriva, al treilea semestru al sarcinii este cel mai important, pentru ca atunci ia cel mai mult in greutate fatul.

Comentarii:

  • lidiamarţi 12 august 2008 la 07:56

    stit? eu am prietene care au fumat pe toata perioada sarcinii si in timpul alaptarii...ziceti ca n-au impact? ba au si foarte mare...la prima copilul in prima luna de viata a facut pneumonuie si are deacum bronsita cronica(fetita are acum 11 luni),la a 2 prietena baietelul are 3 saptamini si deacum e cu bronsita...eu am un bebe de 5 luni si n-am avut nici o problema de sanatate,acum ne-a iesit primul dintisor fara dureri si papam doar laptic de sin...
  • rustiluni 18 februarie 2008 la 14:38

    ecces???:))) asta sigur nu e de la fumat:)))
  • rustiluni 18 februarie 2008 la 14:37

    :) nu stiu cat contrazic parerea traditionala ca fatul ar fi extrem de vulnerabil, parerea lor e doar ca fumatul nu afecteaza tragic fatul. si daca e sa mergem pe practica aceasta ne arata ca o gramada de mame fumeaza, mai mult sau ami putin si nici un studiu nu a observat afectiuni mai mari la copiii nascuti de mamele care au fumat decat la cei nascuti de mame care nu au fumat, in aceeasi masura apar complicatii la fumatoare cat si la nefumatoare iar asta cred ca spune destul de clar ca factorul nu e neaparat fumatul:P si oricum, nimic nu face rau daca nu e in ecces:)

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

NOU! Ai un gravatar? Scrie în formular adresa de email asociată, şi comentariul tău va ieşi în evidenţă. (adresa de email nu va fi făcută publică)