Idei pentru decorat ouale de Paste impreuna cu copiii

Oua-iepuras

Sunt dragute, haioase si foarte simplu de facut! Ai nevoie de:

 • oua deja vopsite in ce culoare vrei tu
 • tuburi din carton (cum sunt cele de la chipsurile Pringles lungi) sau cutii de Redbull
 • vata
 • carton
 • coli de hartie
 • acuarele
 • marker
 • lipici
 • foarfece/ cutit care sa taie bine

1. Taie fundul de la fiecare tub, ca sa-l folosesti pe post de suport pentru ou. Coloreaza-l cu acuarele in ce culoare vrei sau acopera-l cu hartie colorata.

2. Taie din carton doua urechi lungi de iepuras, coloreaza-le cu acuarele in nuanta suportului si apoi lipeste-le de ou (in spatele capatului mai lunguiet, care va fi capul de iepuras).

3. Pentru ochii iepurelui, foloseste-te de marker sau lipeste doua margelute pe post de ochi. Poti chiar sa desenezi gene, daca vrei sa diferentiezi iepurasii de iepuroaice.

4. Fa 5 ghemotoace din vata: patru mai mari si unul mic. Daca sunt prea moi, da cu putin fixativ pe ele, ca sa ramana in forma circulara. Doua dintre ghemotoacele mari lipeste-le in centrul oului, unde ar trebui sa fie boticul iepurelui.

Intre ele, lipeste ghemotocul mai mic, dupa ce l-ai "tavalit" printr-un fard de ochi sau de obraz roz, ca sa capete culoare (sau poti sa-l pudrezi folosind o pensula de machiaj). Coloreaza si celelalte 2 ghemotoace mari care ti-au ramas si lipeste-le unde ar trebuie sa fie labutele superioare ale iepurelui.

5. Fa inca 6 ghemotoace mici din vata si coloreaza-le in nuanta nasului de iepuras sau lasa-le albe, ca boticul. Taie o forma ovala din hartie colorata (sau dintr-o coala alba pe care o colorezi cu acuarele) si imparte-o in doua parti egale, pe care sa le lipesti acolo unde vor fi labutele inferioare ale iepurasului. Apoi, lipeste pe fiecare bucata de hartie cate 3 ghemotoace - unul mai sus si doua mai jos.

6. Nu uita sa-i pui codita iepurasului, lipind putina vata in spatele oului.

Articol exclusiv online

Text: Anita Stroescu

Sursa: www.sheknows.com

Foto: Shutterstock, sheknows.com

Comentarii:

 • Swapnilmarţi 24 aprilie 2012 la 09:52

  PopescuNu, au incercat altii mai buni ca mine si n-au rsueit. Nu ca lumea n-ar plati, dar procesul e prea complicat. Se poate doar cu paypal, tre' sa pui datele cardului, sa-ti verifici contul Pana la urma te lasi pagubas. Multumesc oricum!Schimb tema, iau una de revista online cum trebuia sa fac de la inceput, o sa fie un logo probabil, si cateva chestii noi, printre care o postare deshisa tot weekendul pentru banter, discutii despre etapa in curs etc.Expect the unexpected!
 • Deryaluni 23 aprilie 2012 la 14:52

  Cred ca singura meodta eficienta de monetizare a unui astfel de blog este continutul platit. Fiind un blog de nisa si cu articole de calitate, traficul este limitat, asa ca orice alta forma de publicitate nu ar aduce bani. Google AdSense e bun, asa cum bine spune si Alex, doar pentru bloguri cu trafic foarte ridicat.Ar fi bine sa existe un articol post-etapa cu link-uri catre toate rezumatele extinse. Ceva in genul articolului de mai sus, dar care sa abordeze si celelalte meciuri ale etapei (chiar si fara alte comentarii). Spun asta pentru ca, de exemplu, nu am timp sa caut rezumate extinse pe n site-uri.

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

NOU! Ai un gravatar? Scrie în formular adresa de email asociată, şi comentariul tău va ieşi în evidenţă. (adresa de email nu va fi făcută publică)