Sarcina extrauterina

Daca ai rabdare, vei afla de ce natura se abate uneori de la "programul" prestabilit, producand, in anumite conditii, perturbari pe care nu le simti din prima clipa. Sarcina extrauterina inseamna implantarea ovulului fecundat in afara uterului, cel mai frecvent la nivelul trompei uterine.

Riscul de sarcina extrauterina este mai mare pe fondul unei inflamatii a trompelor uterine (anexite, infectii genitale "inalte") sau a unor trompe cu traseu "sinuos" congenital. 2% dintre sarcini sunt extrauterine, iar in 65% dintre cazuri exista un antecedent de sarcina extrauterina.

35% dintre sarcinile extrauterine au fost urmate de o sarcina normala dusa la termen, iar 10% dintre extrauterine vin dupa o sarcina absolut normala. Prin urmare, statisticile nu sunt atat de nemiloase precum sunt prejudecatile.

Articol publicat exclusiv online.

Comentarii:

 • elajoi 27 noiembrie 2014 la 12:22

  Buna am avut o sarcina extra uterina acum vreo 12 ani si de atunci nu am mai ramas gravida mai am vreo sansa de a avea un alt copil daca dupa extra uterina am mari dereglari de ciclu
 • alinajoi 06 noiembrie 2014 la 19:43

  am avut și eu doua sarcini extrauterine mai pot rămâne ansarcinata
 • vioduminică 24 august 2014 la 21:32

  Buna,am un baietel de 8ani ,dupa 4ani am incercat sa mai fac un copil si am avut sarcina extrauterina pe stanga in anul 2009am crezut ca mi-a fost extirpata toata trompa stanga dar din picate in anul 2013 am ramas insarcinata si am facut din nou extrauterina tot pe partea stanga mi-au lasat inca 3 cm ,nici macar nu am stiut ca mai aveam trompa stanga.Acum mai am trompa dreapta ,am avut doua sarcini extrauterine si as mai incerca sa mai fac un copil dar imi e teama sa nu o patesc din nou,oare sa mai incerc?
 • domnu drjoi 23 ianuarie 2014 la 18:58

  bună ziua sunt nouă pe aici am şi eu o întrebare şi sunt nerăbdătoare să aflu răspunsul am două extrauterine o trompa scoasă şi cealaltă trompa jumătate îmi doresc foarte mult un copil din nefericire am 45 ani nu ştiu dacă am şanse vă rog daţim un răspuns există vrio şansă vă multumesc
 • drjoi 07 noiembrie 2013 la 15:19

  Daca ati avut probleme de sarcina, sarcini cu probleme, duceti va la prof. dr HORHOIANU sef sectie ginecologie etaj 5 SPITALUL UNIVERSITAR BUCURESTI suub.ro, dimineata la 8 il gasiti la cabinetul de consultatii interdisciplinare (echografie...), cu trimitere de la medicul de familie, se stie pe sectie ca da consultatii acolo, va lamureste tot ce trebuie, ce se poate, ce sa faceti. E si dupa amiaza la un centrul de la PLAZA ROMANIA - gasiti pe google.
 • danavineri 04 octombrie 2013 la 17:50

  Buna am avut si EU doua sarcini extrauterine una pe partea dreapta alta pe partea stanga from a dreapta a fost extirpata CEA stanga a frost salvata , anul trecut am incercat si in vitro dar nu a reusi. Credeti can mai e posibil sa Raman normal insarcinata sau numai in vitro ar mai fi sigura solutie???
 • costache getamiercuri 17 aprilie 2013 la 09:29

  buna
  sust geta si eu am avut o sarcina extra uterina acum 5luni doctorul mea zis ca pot ramine insarcinata di nou dar e posibil sa patesc dinou ce am patit daca nu ma las de fumat
  dar. e posibil sa fac 2 extra uterini una dupa alta.
  va multumesc
 • mnhwwbnbclvluni 11 martie 2013 la 16:40

  4A7H93 <a href="http://lbyldfnijylf.com/">lbyldfnijylf</a>
 • liviaduminică 27 ianuarie 2013 la 17:38

  e posibil dupa o exrauterina acum 2 luni sa fi ramas insarcinata????...trebuia sa imi vina ciclu dar am niste dureri sub burta...
 • ywyfrfjumvineri 25 ianuarie 2013 la 03:38

  yuuzPG <a href="http://tucsyfnennjg.com/">tucsyfnennjg</a>
 • Bookdeemarţi 22 ianuarie 2013 la 12:19

  Interesant ce spui, nu m-am gandit ca e "tipic" rasmneoc :D. Eu am evitat cat am putut partea cu "noi" dar tot m-am trezit ca imi mai scapa uneori - nu are sens si cred ca mai si transmite mesajul gresit copilului, ma gandesc de exemplu la separarea legata de gradinita, sa zicem: daca pana atunci l-am convins ca suntem o entitate unita, cum sa inteleaga si sa accepte cu usurinta faptul ca ne despartim, ca eu am si alta partea vietii care nu e legata de el (ma duc la serviciu, nu sunt doar mami ci si o femeie care lucreaza)?
 • Vinamiercuri 09 ianuarie 2013 la 17:02

  Articles like this just make me want to visit your webtsie even more.
 • mihaelamiercuri 18 aprilie 2012 la 08:32

  am si eu o intrebare,dupa o sarcina extrauterina in urma caruia mi-au legat trompele,mai pot ramane insarcinata?menstruatia a fost regulata,si abundenta.sunt 20 ani de atunci.rog raspuns.
 • anda damianmiercuri 11 aprilie 2012 la 20:38

  am doua extrauterine,e posibil sa mai am astfel de probleme?
 • andreeavineri 06 aprilie 2012 la 01:57

  am abut 2 sarcini extrauterine mai pot ramane normal gravida din cauza unei infectii cik am patit assa...multumesc
 • andreeavineri 06 aprilie 2012 la 01:56

  buna am o problema am avut 2 sarcini extrauterine mai demult am avut o infectie mai pot ramane normal gravida..va multeumesc ff mult
 • kiki08sâmbătă 31 octombrie 2009 la 09:26

  acum 2 saptamani am facut testul ''barza'' si a iesit pozitiv,deja intru in a 8 -a saptamana de sarcina ,dar acum 2 zile am observat mici sangerari de culoare maronie ,sa fie o sarcina extrauterina?
 • anamiercuri 01 iulie 2009 la 20:49

  daca ciclul e normal, am facut testul e negativ dar am dureri ovare e posibil sa fie vorba de o sarcina extrauterina? va rog sa mi raspundeti
 • aandreeamarţi 02 iunie 2009 la 19:16

  daca am avut o sarcina extrauterina akm un an mai pot ramane gravida? sunt 10 luni de cand sa intamplat nu miau scos nimic doar am stat in perfuzii akm as vrea sa incerc sa raman gravida exista vreo sansa dupa10 luni?va rog sa imi dati un rasp
 • Mariaduminică 22 februarie 2009 la 18:18

  Am si eu o problema, am avut doua sarcini extrauterine, prima pe partea dreapta si a doua pe stanga. Medicul mi-a spus ca a reusit sa le salveze patial. credeti ca e posibil sa mai am vreodata copii sau ar trebui sa ma gandesc de-acum doar la fertilizare. imi doresc enorm de mult un copil. Daca a trecut cineva prin asa ceva si totusi a avut un copil ,tare m-as bucura daca as primi un raspuns. Va multumesc.
Pagini:
 • 1
 • 2

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

NOU! Ai un gravatar? Scrie în formular adresa de email asociată, şi comentariul tău va ieşi în evidenţă. (adresa de email nu va fi făcută publică)