Nasterea prematura

Toate aceste semne pot indica debutul unei nasteri premature. Alte simptome care mai pot aparea sunt:

  • dureri persistente sau ritmice in partea de jos a spatelui, care difera de cele cu care te-ai intalnit pe parcursul sarcinii;
  • crampe abdominale asemanatoare celor de la menstruatie;
  • crampe intestinale cu sau fara diaree;
  • presiune pelvina sau incordari ritmice care se simt diferit fata de cele pe care le-ai simtit pana acum;
  • sangerari vaginale.

Daca prezinti unul sau mai multe dintre aceste simptome telefoneaza-i imediat medicului. Daca situatia este grava, mergi la cea mai apropiata maternitate pentru a primi ingrijirile necesare. Daca intradevar este vorba despre nastere prematura, este esential sa primesti ingrijiri medicale cat mai repede.

Odata ce nasterea a inceput, procesul de nastere nu mai poate fi oprit, decat daca aceasta situatie este depistata inca din prima faza de medic. Exista anumite medicamente care opresc nasterea. In cazul incompetentei cervicoistmice, se va apela la cerclaj. De asemenea, raporturile sexuale trebuie evitate pana la nastere, deoarece o pot declansa.

Daca sarcina este inaintata, odihna la pat este obligatorie. In cazul in care situatia o impune, medicul iti poate sugera sa stai in spital, unde vei putea fi monitorizata permanent de personal specializat.

Articol publicat exclusiv online.

Comentarii:

  • DANIELA R.sâmbătă 11 octombrie 2008 la 12:56

    Intr-adevar eu am avut parte de o nastere prematura la 37 saptamani.Am avut disgravidie emetizanta,adica un fel de sarcina toxica,cred.De aceea s-ar putea sa fi si nascut prematur sau poate si datorita faptului ca la 7 luni tatal meu a decedat iar starea mea emotionala poate mi-a grabit nasterea.Copilul avea 2,400 mi l-au tinut o saptamana la incubator iar acum ma cert cu ea ca deja are 2 ani si 5 luni.

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

NOU! Ai un gravatar? Scrie în formular adresa de email asociată, şi comentariul tău va ieşi în evidenţă. (adresa de email nu va fi făcută publică)