Cum incepe travaliul?

Simti cumtensiunea se acumuleaza si te cuprind grijile travaliului. Cea mai buna modalitate de a te relaxa si de a "iesi din stres" este sa faci lucruri care-ti plac!

Travaliul poate intra in scena anuntat de unul dintre urmatoarele semne:

 • Eliminarea mucusului cervical (secretie vaginala usor colorata in roz sau cu firisoare de sange). "Dopul" care proteja bebelusul de "lumea de afara" a cazut. Poate incepe travaliul sau mai poate dura cateva zile (uneori, dopul s ereface). Nu e cazul sa "alergi" spre spital, dar trebuie sa discuti cu medicul despre acest lucru.
 • Contractii uterine dureroase - daca sunt neregulare (apar la intervale neregulate de timp), mai asteapta! Daca insa devin regulate si din ce in ce mai intense, urmareste ce interval este intre ele si pleci la spital atunci cand se succed la 10 minute. In acest moment stii sigur ca travaliul a inceput!
 • Ti s-a rupt "apa" (s-au fisurat sau chiar s-au rupt membranele) si pierzi lichid amniotic - trebuie sa pleci imediat la spital, chiar daca nu ai contractii!

Comentarii:

 • ioanasâmbătă 25 iulie 2009 la 05:02

  sunt in saptamana 40 de sarcina,prima nastere si am dureri destul de mari sub burta si pe partea stanga insotite de scurgeri gelatinoase galben-verzui...ce sa fac?
 • viviluni 06 aprilie 2009 la 18:01

  buna dragelor....off, azi am intrat in a 40-a saptamana, credeti ca mai am mult, ca nu mai pot...simt ca imi explodeaza burta.Peste 2 zile mi se implineste termenul, am avut cateva contractii, dar nu regulate, deci....inca mai astept. oare cat/????????
 • clau22sâmbătă 11 august 2007 la 15:52

  imi poate spune si mie mai multe de secretia vaginala sau de dopul care trebuie sa cada inainte de a se rupe apa,cit de mult iese afara adica poate dura zile ca la ciclu sau cum se manifesta,la mine e a doua zi de cind vine,,,,

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

NOU! Ai un gravatar? Scrie în formular adresa de email asociată, şi comentariul tău va ieşi în evidenţă. (adresa de email nu va fi făcută publică)