In ce situatii trebuie provocat travaliul

Chiar daca esti la prima nastere sau la a cincea, tot ti se strange inima cand te gandesti ca urmeaza travaliul. Cea mai buna metoda de a-ti combate teama este sa te informezi permanent.

Iti vom explica, pe scurt, cand se ia decizia de inducere a travaliul si care sunt "uneltele" de care se foloseste medicul!

Inainte de termen

In cazul in care continuarea sarcinii ar pune in pericol sanatatea (si chiar viata) mamei sau a copilului;

In sarcinile depasite (peste 42 de saptamani)

Cand micutul nu da semne ca ar vrea sa renunte la culcusul sau.

Comentarii:

  • toldas_corinajoi 30 octombrie 2008 la 13:36

    Eu am avut o sarcina destul de grea(fibrom pe uter), si tot ziceam ca macar sa am o nastere usoara........ Nu a fost sa fie: de la 38 de saptamani am tot asteptat minunea, pana ce la 42 de saptamani a crezut doctorul ca ar fii de cuviinta sa imi provoace nasterea. A zis ca intr-o zi o sa fiu mamica. Nu a fost asa deoarece o saptamana si o zi pitica mea cea incapatanata nu a vrut sa vina. Deci dupa mai multe provocari(de luni pana sambata internata )cand tocmai ziceam ca nu o sa mai rezist psihic, Dumnezeu a facut minunea, si s-a nascut Petra-Ioana.(la 43 de saptamani si o zi)
  • miclescumirelavineri 19 septembrie 2008 la 17:09

    ha ha ha mie mia rupt "apa"ptr ca era doctora in concediu si vroia sa "scapam "o data desi nu aveam contracti sau alt ceva .Am nascut foarte greu si in muuulte ore .Greseala mea trebuia sa ma informez si sa o opresc dar eram terminata de FRICA. Acum citesc si imi vine sa rad aia e alt dat alt doctor si alta pregatire
  • dianne_blondajoi 13 septembrie 2007 la 14:20

    ieri,12 septembrie m-am internat sa mi se provoace nasterea.Dupa 12 ore de stat,contractii si sperante ca in sfarsit bebelusul nostru se va naste....surpriza.....doctorita mi-a recomandat sa merg acasa deoarece aveam colul uterin inchis,nu aveam nici dilatatie(cu toate ca mi s-au facut 2 injectii de dilatare)....ceea ce mi-a dat de inteles ca bebelusul nostru nu vrea sa iasa cand am vrut eu ci atunci cand ii vine lui termenul.Asa ca fetelor nu va sfatuiesc sa faceti la fel ca mine,care am stat intr-un stres ca poate poate vine bebe,pe deasupra l-am mai tinut si pe sotul meu intr-un stres total.

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

NOU! Ai un gravatar? Scrie în formular adresa de email asociată, şi comentariul tău va ieşi în evidenţă. (adresa de email nu va fi făcută publică)