9 situatii care nu iti afecteaza sarcina

... Am facut vaccinul impotriva hepatitei B

Din fericire, acest vaccin nu este daunator pentru sarcina. Dupa cum nu este daunator nici cel impotriva gripei sau a tetanosului. Exista insa şi vaccinuri care sunt contraindicate in sarcina: cel impotriva febrei tifoide, a tusei convulsive, cel impotriva tuberculozei, impotriva rubeolei, rujeolei, varicelei, oreionului, poliomelitei. Acesta este şi motivul pentru care medicii le sfatuiesc pe toate femeile care doresc sa ramana gravide sa fi e la zi cu toate vaccinurile inainte de a renunta la metoda contraceptiva folosita.

... Am fost supusa unei anestezii dentare

De obicei, doza de anestezic este infima şi nu are efect toxic. Singurul inconvenient care se poate produce din pricina unei anestezii dentare este sa se mareasca tensiunea arteriala.

... Am facut o radiografie pulmonara

Nici in acest caz, in mod normal, nu ai fost supusa unei doze de raze X suficient de mare pentru ca aceasta sa aiba vreo repercusiune asupra sarcinii.

Cu toate acestea, pentru a sta linistita pe deplin, informeaza-ti medical ginecolog, care poate lua radiologul pentru cantitatea de raze X fost expusa. Numai puternice ale acestor unde pot provoca avortul si mai ales in primele trei saptamani de sarcina.

Sursa: revista mamica de azi

Comentarii:

 • carmenjavlamarţi 28 octombrie 2008 la 15:57

  depinde de cat de avansata este sarcina dar iradierea nu este buna pentru viitorul copi pot fi malfolmatii
 • henesfloareluni 27 octombrie 2008 la 14:21

  si fiica mea a fost lovita la burta la 2 luni de o fetita de 2 ani care nu a vrut ea dar asa s-a intamplat.bineinteles a fost la dr dar totul e ok.
 • oanaluni 27 octombrie 2008 la 12:50

  si eu sunt insarcinata si am probleme am mai pierdut doua sarcini inainte iar acum am cinci luni dar am avut doua amenintari de avort (pierderi de sange)am facut tratament cu ginipral dufaston nospa scobutil si tot ma doare burta mi s-a facut serclaj iar acum ma simt mai bine cu speranta in dumnezeu sper sa ajung cu bine la noua luni si sa nasc natural(nu prefer cezariana)va doresc curaj
 • ciotir marilenamiercuri 15 octombrie 2008 la 23:24

  Am fost operata de tiroida si trebuie sa iau eutirox toata viata,pot ramane insarcinata sau trebuie sa -mi scmb tratamentul?
 • emiliavineri 10 octombrie 2008 la 20:04

  eu sunt insarcinata in 17 saptamini am avut un avort spontan si acum am tratament cu utrogestan ,acid folic am stari de voma aproape in fiecare zi
 • ralucamarţi 30 septembrie 2008 la 12:50

  sunt insarcinata in 22 saptamani si nu reusesc sa las tigarile,cu prima sarcina a fost bine ca nu am suportat mirosul de tigara si a fost usor sa le las ,dar acuma parca copilul ar cere.fumez cam un pachet la 3-4 zile dar nici sa le reduc mai mult nu pot, ce sa fac.
 • Monicaluni 29 septembrie 2008 la 20:11

  Probabil ai fost diagnosticata cu trombofilie si atunci trebuie sa ti se administreze in primele luni de sarcina aspenter sau trombo ass (dupa care, daca te numeri printre cazurile mai nefericite, din sapt. 22 sau chiar mai devreme tratamentul va fi injectabil cu heparina - fraxiparina sau clexan). Eu ma numar printre nefericite si am "beneficiat" de tratamentul asta la ambele sarcini. Aspirina, spre deosebire de aspenter are o alta concentratie (mai mare), nerecomandata sarcinii. Aspenterul iti subtiaza sangele si permite embrionului/fatului sa se hraneasca si implicit sa se dezvolte, deci previne avortul. NU SE ADMINISTREAZA DECAT SUB SUPRAVEGHERE MEDICALA IN BAZA UNOR ANALIZE SPECIFICE PREALABILE.
 • Bettyluni 29 septembrie 2008 la 15:57

  Eu sunt insarcinata in 12 saptamani si am un tratament pentru mentinerea sarcinii, din cauza celor 2 avorturi spontane anterioare, tratament ce consta in acid folic 5mg/zi, 1 aspirina (Aspenter)/zi si 2 duphaston/zi. Am intrebat doctorul ginecolog de ce aspirina si mi-a raspuns ca datorita ei voi trece de perioada fatala de avort spontan, asa ca mi-a spus astfel: " pe acesta sa incercam sa-l salvam", dovada: am trecut de cele 12 saptamani si suntem bine. Nu stiu de ce se spune ca nu este sanatoasa aspirina in timpul sarcinii.

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

NOU! Ai un gravatar? Scrie în formular adresa de email asociată, şi comentariul tău va ieşi în evidenţă. (adresa de email nu va fi făcută publică)