Analize necesare in primul trimestru de sarcina

Sarcina ta este una dintre cele mai firesti stari prin care ti-e dat sa treci, dar e bine sa monitorizezi modul in care trupul tau face fata calatoriei acesteia minunate. De aceea exista testele prenatale. Iata analizele pe care trebuie sa le faci in primul trimestru de sarcina:

Analize de rutina ale sangelui (intre saptamanile a 10-a si a 14-a)

Nivelul de hemoglobina (Hb)

De ce? Arata daca esti sau nu anemica. Anemia trebuie tratata pentru ca altfel genereaza prematuritatea si diminuarea dezvoltarii fetale.

Autor: Adina Grigorescu

Comentarii:

 • violeta333vineri 22 iunie 2012 la 16:21

  buna ziua.am o nelaurire....doctora care o sa se ocupe de sarcina mea mi-a spus ca o sa imi faca niste analize si ca m-ar costa cam 10 mil.asi dori sa stiu daca atata costa!!
  am 2 luni de sarcina si acestea sunt primele analize pe care o sa le fac.....
 • miki297joi 20 mai 2010 la 19:38

  Ati auzit de cardul bcr in colaborare cu medlife din bucuresti si alte policlinici din tara?Cu un milion pe luna timp de un an de zile iti poti face absolut orice analize vrei...nu conteaza costul lor..sunt gratis.am o prietena care a incercat aceasta metoda
 • stratulat mirelajoi 23 iulie 2009 la 12:06

  buna ziua. am si eu o nelamurire si as dori sa ma ajutati daca se poate. am un baiat de 3 ani sanatos, frumos si destept. eu am rh neg iar sotul pozitiv. nu mi s-a facut vaccinul la 72 de ore dupa nastere. vreau sa imi spuneti concret ce analize trebuie sa fac si la ce varsta a copilului in a doua sarcina . multumes. pentru mine raspunsul dumneavoastra e foarte important

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

NOU! Ai un gravatar? Scrie în formular adresa de email asociată, şi comentariul tău va ieşi în evidenţă. (adresa de email nu va fi făcută publică)