Constipatia si hemoroizii in sarcina

Constipatia

Este determinata in principal de nivelul ridicat de progesteron din timpul sarcinii, care relaxeaza peretii intestinali si produce o incetinire a tranzitului intestinal. Ingestia de vitamine si fier duce si ea la constipatie.

Hemoroizii

Acestia, in schimb, sunt rezultatul dilatarii venelor de la nivelul rectului sau vaginului, din cauza cresterii volumului de sange din organims (pe perioada sarcinii). Pe masura ce sarcina avanseaza, volumul uterin creste si duce la marirea presiunii in cavitatea abdominala, afectand golirea organelor cavitare (vezica urinara, rect, intestin).

Sfatul medicului

Pentru constipatie este de preferat tratamentul local (supozitoare cu glicerina) in locul laxativelor orale care pot fi iritante, chiar daca nu se absorb in circulatie. Trebuie evitat mai ales uleiul de ricin care poate declansa uneori contractii uterine!

Nu este recomandata nici ingestia uleiurilor minerale pentru a scapa de constipatie, deoarece ele reduc absorbtia unor vitamine importante.

Comentarii:

  • mirica4luni 25 ianuarie 2010 la 14:38

    eu nu am avut niciun disconfort in timpul sarcinilor,insa dupa nastere am plans de fiecare data cand mergeam la toaleta.Durerile au devenit mai suportabile abia dupa 5 luni jumate de la prima nastere,iar dupa cea de-a doua nu pot spune ca mi-au trecut.In orice caz,cat timp alaptam nu puteam manca multe fructe si legume,deoarece copiii aveau colici.Acum ma gandesc serios sa ma operez.
  • carmenluni 10 august 2009 la 10:13

    eu am 24 de saptamani de sarcina si acum mi-au aparut hemoroizi ; ma dor destul de tare si azi ma duc la medicul de familie ca nu stiu ce sa fac; nu prea pot sa stau in nici o pozitie; sper sa fie bine pana la urma
  • ivonavineri 06 martie 2009 la 19:31

    Pe mine sarcina m-a ajutat sa-mi rezolv problemele pe care le aveam cu tranzitul intestinal si cu hemoroizii.

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

NOU! Ai un gravatar? Scrie în formular adresa de email asociată, şi comentariul tău va ieşi în evidenţă. (adresa de email nu va fi făcută publică)