Forum : despre sarcina : Alimentatia gravidei

Cand incepi sa te ingrasi in sarcina?

Filofteia

Filofteia

postat: sâmbătă 21 feb 2009 la 03:16
25286 vizite, 36 raspunsuri, »

As vrea sa inteleg acest lucru, care imi da multe batai de cap! Sunt deja intr-a 15-a saptamana de sarcina. Toate analizele la zi, toate ok! Ecografii nici nu mai zic... bebe e ok, sanatos si crescut conform varstei de gestatie... eu aveam 44 kg inainte de a ramane insarcinata... cu exceptia primei luni, cand am avut greturi puternice, mananc foart multe lucruri care ingrasa (ar trebui sa ingrase), nu pt ca as face-o intentionat, ci ptca asta imi place! Nu lipseste zilnic o supa, un felul 2, sandvisuri pe unde apus, cu ciocolata stau pe noptiera, croissantele cu cocolata le "inghesui" cate 3-4 in timp ce doar ma uit pe net, imediat ce ma trezesc beau suc de portocale pe care il prepar eu cu storcatorul, mananc ff multe fructe, dulciuri de orice tip, gratare de porc, mai ales noaptea, ma trezesc si fac un sandvis si apoi iau si un desert destul de mare... In a 15-a saptamana am doar 45 de kg, fata de cel 44 care le aveam inainte de a ramane insarcinata! De ce nu ma ingras? De ce nu se pune deloc? Cam cand incep sa se vada "rezultatele" de ingrasare ale sarcinii? Este normal?

Draga Filofteia,chestia asta cu ingrasatul,depinde de organismul fiecarei femei in parte,de metabolismul pe care-l are.

Alimentatia ta,este sanatoasa,nu vad nimic rau in ea,poate ar trebui sa nu mai maninci noaptea.Daca bebe se dezvolta si arata bine,nu cred ca sint motive de ingrijorare.Unele mamici se ingrasa mai mult incepind din luna a 5a/a 6a.

Poate ca ar trebui sa verifici si alt cintar daca vezi ca stagneaza cam la aceleasi kilograme sau daca in continuare ai semne de intrebare,poate ar fi bine sa te adresezi medicului.Mai asteapta putin si incearca sa te linistesti ca sa nu-i transmiti aceasta stare de neliniste si la bebe.

sâmbătă 21 februarie 2009 la 06:57

eu sa zic sa stai linistita daca o sa iei intre 9-13 kg cum este normal, este ok si pt tine si pt bebe in plus o sa scapi de ele foarte usor,eu am luat 20 kg si inca le mai car dupa mine desi bebe are 14 luni in primele 4-6 luni am luat 2-3 kg dar dupa aia.........incearca sa maninci sanatos mai usor cu carnea de porc si grasimi in general ..........mai tarziu sa nu-ti para rau ,si eu am mancat orice la orice ora si acum imi vine sa ma duc sa fac liposuctie ..........

sâmbătă 21 februarie 2009 la 08:53

cand manaci mult si nu te ingrasi inseamna ca ai metabolismul bun. cele mai multe kg le pui in ultimele luni

sâmbătă 21 februarie 2009 la 09:15

filofteia bb inca este micut, eu pana la 17 sapt luasem cam 3 kg( nu am avut deloc greturi sau ameteli, nici nu am simtit ca sunt insarcinata...cu toate ca am aflat imediat ce nu mi-a venit ciclul) dar din luna a 7a au inceput sa se adune serios de am ajuns la 20 kg, in ultima luna nici nu prea mai avem pofta de mancare si parca si un pahar de apa se punea.......eu te sfatuiesc sa incerci sa mai scazi din portia de dulciuri...o sa-ti fie mai greu mai tarziu..iti dau ex o prietena f buna ea avea cam 160cm inaltime si 45kg cand a ramas insarcinata si la fel era disperata ca era slaba, pusese f putin pe ea pana prin luna a4a..la sf sarcinii a luat 30 kg manca ff mult, grasimi, dulciuri si asa a tinut-o pana cand a nascut, acum la 5 luni de la nastere inca se lupta cu vreo 15 kg si regreta ca nu a incercat sa manance mai sanatos..asa ca ai grija, sa nu faci excese pt ca rezultatele nu o sa intarzie sa apara!!!sfatul meu...te pup si sarcina usoara, Luiza

Lilypie - (pcgW)

sâmbătă 21 februarie 2009 la 09:22

Nu trebuie sa-ti faci griji mai ales ca toate analizele zici sunt ok.Eu cand am ramas insarcinata aveam 48 kg,acum am 17 saptamani si am 44kg pt ca in primele luni am vomitat tot ce am mancat.Toate analizele au iesit bine si eco la fel .Bebele este bine el si-a luat de la mine tot ce-i trebuia.Si eu inainte sa raman insarcinata mancam orice,oricat si oricand si nu ma ingrasam,asa ca stai linistita important e ca bebele sa fie bine.Fiecare cu organismul ei,mai ai timp sa te ingrasi pana la 9 luni.Multa sanatate tie si lu bebe.

sâmbătă 21 februarie 2009 la 09:36

draga filofteia,e posibil sa nu te ingrasi deloc,doar burtica sa-ti creasca,depinde si de constructia ta. .de la 47 kg cat aveam cand am ramas insarcinata,am ajuns la 53 in momentul in care am nascut.am pus doar 6 kg. acum dupa 4 luni de la nastere, am 48,5 kg.(acest surplus se vede pe burta).e adevarat ca puiul meu la nastere a avut doar 2,500kg.zic totusi sa nu iti faci griji daca te ingrasi un pic .e normal sa se intample asa.important e ,ca bebe sa fie in regula.

multa sanatate

sâmbătă 21 februarie 2009 la 10:08

Eu zic ca ar trebui sa te consideri norocoasa daca mananci mult si nu te ingrasi.Ai un metabolism bun.Eu in primele doua luni nu numai ca n-am pus un gram pe mine, dar chiar slabisem din cauza greturilor..La finalul sarcinii aveam 10 kg in plus, din care 5 erau bebe si anexele.Oricum cele mai multe kg le pui in ultimul trimestru.Sarcina usoara in continuare.

sâmbătă 21 februarie 2009 la 11:00

Intr-adevar,depinde de organism...eu mereu am fost mai slabuta, cand am ramas insarcinata aveam 48 kg si am inceput imediat sa ma ingras.Pana la 15 sapt cum ai tu aveam vreo 8 kg puse...iar cand am nascut aveam 19 kg in plus.Am reusit sa le dau jos repede,acum am 52 kg si-s multumita.Ai sa te ingrasi si tu,fii fara grija,nu se poate sa ai o sarcina fara cateva kg in plus...

Lilypie Third Birthday tickers

sâmbătă 21 februarie 2009 la 13:09

depinde de metabolismul fiecarei femei.eu am inceput sa ma ingras in ultimele 3 luni,pana atunci am avut o greutate constanta....nu te ingrijora...sa-ti traiasca bebelusul

sâmbătă 21 februarie 2009 la 16:07

Buna ! Eu de exemplu primele 5 luni nu m-am ingrasat mai mult de 3KG,chiar daca mancam cat de cat mai mult ca de obicei,din cauza poftelor si mancam si seara...acum sunt in saptamana 28 si de la inceputul sarcinii m-am ingrasat 6KG..bebele e foarte bine dezvoltat,sanatos...bebele cantareste momentan 1kg jumatate:X iar dupa zpusele medicului el cel mai mult creste in ultimele luni ... Se mai poate ca tu sa nu te ingrasi deloc pe timpul saRCINII,ci doar greutatea lu bebe ... depinde foarte mult de organism :D sarcina usoara .popici :*

sâmbătă 21 februarie 2009 la 18:07

Link Sponsorizat: vanzari urgente pe MagazinulDeCase.ro

• Vand apartament, 3 camere, zona Brancoveanu, pret 58.500 Euro Detalii...
  • Vand casa, 4 camere, zona Aparatorii Patriei, pret 75.000 Euro Detalii...
  • Vand apartament, 2 camere, zona Iuliu Maniu, pret 52.725 Euro Detalii...
vineri 3 septembrie 2010 la 22:19

Ultimele comentate:

Cele mai comentate:

Ultimele subiecte: