postat: duminică 6 ian 2008 la 15:24 41285 vizite,
68 raspunsuri,
»
Poate ne-ar fi de folos un astfel de topic.De exemplu eu stiam de la medicul de familie ca nu e bine sa mancam ficat in aceasta perioada.Bineinteles ca nici sucurile acidulate, prajelile, conservele de carne sau pateurile nu ar fi prea bine.Poate alte mamici sau viitoare mamici stiu mai bine?!
dupa cate stiu eu nu ai voie sa mananci mici,sa gusti din umplutura de sarmale daca nu e fiarta.
nu ai voie sa UMBLI CU PAMANT.
DACA IMI MAI ADUC AMINTE AM SA MAI SCRIU.STIU CA EREAU MAI MULTE,DAR....
Mie die prima zi de cand mi-a confirmat medicul ca sunt insarcinata mi-a zis, sa mananc normal ca pana acum, sa nu mananc fortat, gandindum-ma ca fiind insarcinata sa mananc dublu, daca nu imi este foame. Mi-a zis la un alt control sa nu mananc foarte iute sau foarte sarat (si asta din cauza ca imi aparuse niste pete mici si rosii pe maini, si pe burtica). Pana acum asta a fost regimul meu si slava Domnului a fost bine. Eu sunt in 29 sapt. si inca mai iau acid folic doua pe zi si trei de magnneziu.
daca esti fumatoare, uita de tigari pe timpul sarcinii dar preferabil si dupa, in timpul alaptarii!.Stiu ca exista mamici care nu au tinut cont de aceasta recomandare si vor spune ca au copii foarte sanatosi desi au fumat...dar...este la alegerea ta!
Nu este recomandat nici alcoolul dar, binenteles ca la evenimente speciale, poti gusta un pahar de vin sau bere pentru ca nu e nici o tragedie.
De asemenea, stiu ca nu este indicata de medici nici mancarea prea sarata in timpul sarcinii .
" Multumeste MAMEI ! / Cata vreme raman/ Mamele jos pe pamant,/ Nici o tara nu este saraca " (G.Vieru)
Eu cand eram insarcinata am mancat de toate doar mai putin sarat si stiam si eu ca nu e bine ,tin minte ca atunci cand am nascut era o femeie insarcinata in 7 luni care manca numa paine cu untura si cu f multa sare si era umflata saraca de numa ca eu am crezut ca e bolnava cu ceva nicidecum gravida si toti dr ii spuneau ca nu e bine dar ea nu se putea abtine,nu am tinut regim sau altceva la nimic si am nascut un bb frumos si sanatos.
Buna sunt Anemarie din Arad sunt insarcinata in 32 sapt,si nu am avut nicio problema de cand am ramas insarcinata.Singurele ''lucruri"de care m-am ferit au fost cola,fumul de tigara,alcoolul(nici macar o picatura pt.ca nu se stie cant.exacta care ar putea afecta bb-ul),ceaiul verde sau negru;stiu ca trebuie sa nu mancam fructe de mare,oua crude si carne cruda sau f putin gatita,lapte nefiert,branzeturile nepasteurizate.Deocamdata incerc sa nu exagerez cu mancarea oricum iau si Elevit din prima zi cand am aflat ca sunt gravida iar acum iau 10 zile ''Cal-C-Vita''pt. dezvoltarea oaselor bb-ului,pt.prevenirea cariei la mine si pt.o mai mare rezistenta la raceli.Tot ceea ce sper si ma rog este ca copilul meu sa fie bine si sanatos ca acum pe primul plan este el!!!
Am uitat si mie mi-a zis fara alcool, fara tigari.
Sotul meu a intrebat daca am voie de cafea, nu sunt mare bautoare dar imi place din cand in cand. Medicul a zis cafea pot sa beau la orice ora, nu s-a facut nici un studiu, la care sa reiese caci cafeaua e rea.Iar cola, am voie si de asta, dar nu in fiecrae zi cate un litru, caci papa calciu.
Imi aduc aminte tatal meu dupa operatie de hernie de disc, deci a doua zi de dupa operatie avea voie sa bea cata cafea vrea.
Nu stiu ce sa zic de cafea...Eu am renuntat cat am fost insarcinata si cat am alaptat si to degeaba.Puiul meu e foarte energic si tare nervos.Totusi nu cred ca are efecte negative cafeaua...bineinteles nu in exces.O cescuta pe zi ?!
joi 10 ianuarie 2008 la 14:22
eu am citit intr-o carte de specialitate(nu mai stiu care) ca in sarcina sunt interzise alunele si pop corn-ul.
Stiu ca nu e voie alcool, tigari si mancaruri precum ficatul de porc (contine multe toxine), carne cruda sau insuficient pregatita (exista risc de toxoplasmoza)...In rest o alimentatie cat mai sanatoasa (fructe, legume, cereale etc).
zana_ale
nu ai voie sa UMBLI CU PAMANT.
DACA IMI MAI ADUC AMINTE AM SA MAI SCRIU.STIU CA EREAU MAI MULTE,DAR....
http://www.aloe-vera-forever.ro/ -Băuturi pe bază de Aloe vera - sanatate pentru TINE si COPILUL tau!- 0762801813
mamica unei zane!
florinela denis
criscris
Magduta
Nu este recomandat nici alcoolul dar, binenteles ca la evenimente speciale, poti gusta un pahar de vin sau bere pentru ca nu e nici o tragedie.
De asemenea, stiu ca nu este indicata de medici nici mancarea prea sarata in timpul sarcinii .
" Multumeste MAMEI !
/ Cata vreme raman/ Mamele jos pe pamant,/ Nici o tara nu este saraca " (G.Vieru)
lorra_83
kaststefan20
criscris
Sotul meu a intrebat daca am voie de cafea, nu sunt mare bautoare dar imi place din cand in cand. Medicul a zis cafea pot sa beau la orice ora, nu s-a facut nici un studiu, la care sa reiese caci cafeaua e rea.Iar cola, am voie si de asta, dar nu in fiecrae zi cate un litru, caci papa calciu.
Imi aduc aminte tatal meu dupa operatie de hernie de disc, deci a doua zi de dupa operatie avea voie sa bea cata cafea vrea.
carmenita26
durusoctavia
Link Sponsorizat: vanzari urgente pe MagazinulDeCase.ro