02

778 0

Bebelusul tau

Marime: 0 milimetri

Viitorul tau bebelus este format din doua parti acum. Jumatatea ta este stabilita deja, dar nu se stie inca exact care spermatozoid va avea onoarea fecundarii. Intrebarea este: care din milioanele de spermatozoizi va castiga cursa spre ovul? De indata ce acesta va penetra ovulul, suprafata acestuia din urma se va schimba si toti ceilalti spermatozoizi vor ramane pe dinafara. Spermatozoidului ii dispare codita, apoi fuzioneaza cu ovulul tau, care se va numi, de acum inainte zigot.

Tu

Unul dintre ovarele tale va elibera un ovul sau doua (in cazul in care vei avea gemeni). In timpul ovulatiei, unele femei simt o durere in dreptul unui ovar.

De asemenea, cand temperatura corpului creste brusc inseamna ca a avut loc ovulatia si corpul tau a eliberat oul. Din ziua imediat urmatoare ovulatiei, temperatura matinala creste la peste 37 grade C si ramane la acest nivel pe durata primelor doua luni de sarcina.

Alte semne ale ovulatiei, pe care le vei primi de la corpul tau, sunt: schimbari ale mucusului cervical (se semnaleaza prezenta la nivelul vaginului a unui mucus incolor si inodor, secretat de celulele colului uterin, glera cervicala), o tensiune a sanilor, din cauza producerii de estrogen de catre folicul sau o eventuala sangerare de mica amploare.

In this article

Join the Conversation