04

741 0

Bebelusul tau

Marime: 1 milimetru

Pana la 14 zil,e oul se poate separa in doua sau trei, rezultand gemeni sau tripleti monovitelini. Dupa aceea insa celule se diferentiaza in primordiile (mugurii) diferitelor aparate si sisteme. Pe la sfarsitul saptamanii a patra, bebelusul tau se apropie de statutul de embrion, desi acum are doar 1mm lungime.

Este bine prins de peretii uterului. Placenta incepe sa se formeze. De-acum inainte in corpul tau se vor produce multe schimbari minunate si extraordinare.

Tu

Inca nu apare nici o modificare sesizabila, ba chiar s-ar putea sa se schiteze un sindrom premenstrual. Un test de sarcina simplu (disponibil la toate farmaciile) poate sa te ajute incepand cu a 12-a zi de dupa fertilizare. Canalul cervical se inchide ermetic cu un dop de mucus.

In functie de greutatea pe care o ai in aceasta perioada, in timpul sarcinii ar trebui sa te ingrasi cu 10-20 kg. Pentru aceasta, in primele 20 de saptamani ar trebui sa manaci aproximativ 2.200 de calorii pe zi, iar in celelalte saptamani ramse pana la nastere cate 2.500 de calorii pe zi.

Asta nu inseamna ca nu trebuie sa te abtii de la nimic. Incearca sa mananci numai alimente sanatoase si fa si exercitii, atat cat medicul iti permite. De asemenea, trebuie sa iei zilnic acid folic si intreaba medicul ce vitamine poti lua.

In this article

Join the Conversation