05

1150 0

Bebelusul tau

Marime: 2.5 milimetri

Nici nu o sa-ti vina sa crezi cat de repede va creste de acum inainte bebelusul tau. Daca urmaresti sarcina pe saptamani, vei fi uimita de ritmul in care se dezvolta micutul din burtica ta.

Daca saptamana trecuta avea doar 1 mm, acum a ajuns la 2.5 mm lungime si a inceput sa poarte un nume – Embrion – sub care se legitimeaza pana la varsta de 12 saptamani, cand va fi avansat, pentru tot restul sarcinii, la functia magulitoare de Fat!

"Casuta" lui a crescut si, ca orice om care se respecta, "si-a tras" o piscina (sacul amniotic) in care sa balaceste toata ziulica, ancorat de un furtunel cu mancarica (cordonul ombilical). Inima bebelusului tau este formata in proportie de ¾ si va incepe sa bata incepand cu sfarsitul acestei saptamani.

De asemenea, vor incepe sa se dezvolte creierul, sistemul cardiovascular, cel nervos, cel reproductiv si celelalte organe majore.

Tu

Primul care iti da de furca este mirosul: in fiecare zi pe lista neagra a mirosurilor oribile se mai adauga cate unul. Vor continua semnele sarcinii, prezente si in saptamanile anterioare.

Te vei simti in continuare obosita, vei avea greturi si vei trece cu usurinta de la ras la plans. De asemenea, s-ar putea sa ai si dureri puternice de cap, pe masura ce nivelul hormonilor din corpul tau creste. Incearca sa mananci des si putin. S-ar putea sa te ajute sa scapi mai repede de greturile matinale.

Anumite femei nu au niciun fel de simptome in primele saptamani de sarcina si nici in primul trimestru. Acest lucru este perfect normal si nu trebuie sa te ingrijoreze. Daca te preocupa foarte mult acest lucru, cel mai bine este sa vorbesti cu medicul tau de familie.

In this article

Join the Conversation