06

1061 0

Bebelusul tau

Marime: 5 milimetri

Are acum 5 mm. Are o inimioara mica, dar puternica, la fel ca un tubusor de nici un milimetru, care insa a si inceput sa pompeze sangele. Aceasta saptamana va fi una foarte „incarcata” pentru bebelusul tau.

El are acum cap si trunchi. Tot in aceasta perioada incep sa prinda contur urechile, trasaturile faciale, ochii, nasucul si gurita. Creierul bebelusului tau se dezvolta si activitatea lui poate fi acum urmarita printr-o electroencefalograma (EEG).

In aceasta saptamana i-au dat mugurasii care se vor transforma in maini si picioare. Inima bebelusului poate fi urmarita cu ultrasunete.

Tu

Incepi sa simti mai intens partile mai putin placute ale sarcinii – greata de dimineata – tubul digestiv raspunde mai agitat la comenzile noilor sefi – hormonii de sarcina.

Astfel, durerile de cap si starile de rau se vor accentua. Desi starea de greata apare de regula dimineata, te poti confrunta cu ea in mijlocul zilei sau chiar seara. Asta deoarece in corpul tau se petrec multe schimbari.

Insa cea mai vizibila schimbare o vei observa la sanii tai. Acestia vor deveni mai sensibili la atingere, iar areola si sfarcurile se vor inchide la culoare. De asemenea, ii poti simti mai grei.

In this article

Join the Conversation