07

1184 0

Bebelusul tau

Marime: 10 milimetri

Are 10 mm. In acesta saptamana el va cunoaste schimbari importante. Capul, inima si coloana vertebrala sunt cele mai pronuntate. Creierul, esofagul si limba se formeaza. Ochii, deocamdata, sunt dispusi lateral. Tot acum se formeaza organele majore: intestinele, ficatul, pancreasul.

Si organele genitale incep sa se formeze in aceasta saptamana, insa este prea devreme pentru a vedea daca va fi fetita sau baietel. Bebelusului tau deja inoata activ in lichidul amniotic. Insa pentru ca este foarte mic, inca nu il vei putea simti. Dar nu te ingrijora. In numai cateva luni vei putea sa ii simti prezenta in mod constant.

Tu

Te simti zdrobita de oboseala, adormi bustean cum pui capul jos! Renunta la cafele si ceaiuri tari – cafeina si teofilina pot trece prin placenta. Mameloanele s-au marit si sunt mult mai sensibile. Daca ai avut in trecut acnee sau probleme cu tenul, din pacate in aceasta perioada ele s-ar putea sa reapara.

Dar nu intra in panica. Foloseste o solutie de curatat tenul (insa numai una recomandata de medic). De asemenea, de mare ajutor iti vor fi si fardurile hipoalergice. In saptamana a saptea poti lua in greutate cateva kilograme sau, din contra, poti slabi.

Vestile bune? Simptomele sarcinii cu care te-ai confruntat pana mai ieri se vor diminua si curand vor disparea. In perioada in care trebuia sa ai menstruatie s-ar putea sa te confrunti si cu cateva crampe care ar trebui sa dureze 1-2 zile. Daca acestea persista si sunt puternice, trebuie sa consulti de urgenta un doctor.

In this article

Join the Conversation