08

1009 0

Bebelusul tau

Marime: 20 milimetri

Masoara 20 mm si fetisoara lui s-a format deja – are o gurita mica, un nas minuscul si in loc de pleoape are doua pliuri. Oraganele genitale devin din ce in ce mai vizibile. Mainile si picioarele cresc si incep sa se formeze degetelele.
Procesul de osoficare incepe odata cu aparitia degetelor. Bebelusul tau creste intr-un ritm spectaculos si creierul continua sa se dezvolte si sa creasca. De asemenea, apar primele refelexe la anumiti stimuli. Cordonul ombilical, conectat intre tine si bebelus incepe sa functioneze.
De fapt, atunci cand intestinul copilului tau incepe sa se formeze, atunci incepe si activitatea cordonului ombilical. O scanare cu ultrasunete iti poate arata cum bate inima micutului si cum raspunde la stimuli.

Tu

Hormonii de sarcina fac legea! Uterul tau este cat o portocala si apasa pe vezica urinara, ceea ce te face sa mergi mai des la toaleta. Este timpul sa mergi sa iti faci primele analize de sarcina, care sunt foarte benefice atat pentru sanatatea ta, cat si pentru a bebelusului.
Testele vor include o evaluare genetica, testul de urina, un test al sangelui. De asemenea, ti se va masura tensiunea si marimea uterului si culoarea si marimea cervixului. Odata ce ti se va confirma sarcina, trebuie sa ai in minte anumite lucruri foarte importante pentru a naste un copil sanatos.
Ai grija la riscul de a contamina toxoplasmoza, scade consumul de cafea, ia mai mult calciu si ai grija sa te odihnesti atunci cand te simti obosita.

In this article

Join the Conversation