09

1185 0

Bebelusul tau

Este de 17 mm. Aceasta saptamana marcheaza trecerea de la statutul de embrion la cel de fat! Ficatul produce hematiile (celulele rosii ale sangelui), pe care inimioara lui viteaza le va pompa in tot corpul. Bebelusul tau incepe sa ia primele lichide prin intermediul cordonului ombilical.

Studiile au aratat ca acum fatul isi formeaza preferintele in materie de gusturi. Miscarile reflexive continuna si acum micutul tau se va misca daca se va atinge de peretii uterului. Alte dezvoltari ale bebelusului din acesta saptamana sunt formarea valvelor si faptul ca nasucul devine vizibil.

Tu

Desi pentru cei din jur esti neschimbata, tu simti ca hainele au inceput sa te stranga. Talia nu mai este chiar trasa prin inel si sanii s-au marit – fapt ce nu-i displace nici pe departe partenerului tau! Continua sa porti un sutien foarte bun, care sa iti sustina sanii bine si sa nu iti provoace disconfort.

Desi durerile de cap s-au mai diminuat, uneori te poti simti ametita. Daca se intampla asa, trebuie sa te asezi si sa te odihnesti cateva minute. Si nu schimba pozitiile foarte brusc (din picioare in culcat, stand jos, ridicat etc). De asemenea, unele mirosuri ti pot parea foarte urate.

Din aceasta saptamana te poti inscrie la cursurile pentru gravide. Acestea sunt binevenite atat pentru tine cat si pentru partenerul tau deoarece va ajuta sa treceti mai usor peste aceasta perioada obtinand raspunsuri la multe intrebari. De asemenea, daca mai ai un copil, trebuie sa stii ca sunt cursuri si pentru el, pentru a se acomoda cu ideea ca va avea un nou fratior sau surioara.

In this article

Join the Conversation