10

1262 0

Bebelusul tau

Marime: 35 milimetri, 4 grame

Pardon! Nu mai suntem greiere, am crescut – suntem cat o pruna coapta, din acelea din gradina bunicului! Cea mai mare realizare a bebelusului tau din aceasta saptamana este ca a scapata de codita. Bebelusul tau are acum 35 mm si cantareste 3-4 grame. El va deveni mult mai activ, dar, din pacate, este inca prea mic ca sa il poti simti.

El isi va misca mainile si picioarele, care pot fi vazute numai la scanarea cu ultrasunete. Extremitatile puiului tau sunt deja formate, astfel ca el are, in miniatura ce-i drept, manute, picioruse si degetele. Chiar si asa de mic, ochii fatului tau sunt deschisi mai tot timpul, insa nu vor ramane mereu asa.

Aparatul genital al copilului este acum mai bine format, insa vor mai trece cateva saptamani pana cand o scanare cu ultrasunete iti va putea spune daca vei avea o fetita sau un baiat. Urechea externa este complet formata. De asemenea, copilul tau incepe sa urineze.

Tu

Deja primul sfert din sarcina este pe sfarsite si o data cu el si perioada cea mai vulnerabila pentru greierasul tau! Saptamana asta te asteapta cateva vesti bune. Greturile de dimineata s-au terminat, iar burtica incepe sa capete contur. Totusi, te vei simti in continuare obosita si te vei supara foarte usor.

Volumul de sange va creste cu 40-50%. Pe sani si picioare iti vor apare mici vinisoare, din cauza volumului mare de sange pe care il pompeaza inima ta. Insa nu fi ingrijorata. Vinisoarele vor disparea imediat dupa ce vei naste.

In this article

Join the Conversation