10 pasi pentru o imbaiere corecta!

1077 0

1. Prima ta grija, mai ales cand esti o mama incepatoare, va fi verificarea atenta a temperaturii apei, care nu trebuie sa depaseasca 36-37 de grade Celsius. Vei face acest lucru atat cu ajutorul termometrului de baie, cat si prin metoda traditionala, introducandu-ti cotul in apa. In acest fel, vei invata repede sa apreciezi temperatura apei fara sa mai ai nevoie de termometru.

2. Al doilea pas: trebuie sa inveti sa-ti „manevrezi” corect bebelusul. Il asezi in cadita sustinandu-i cu o mana capul si un umar, iar cu cealalta funduletul.

3. Obisnuieste-l treptat cu temperatura apei din cadita, introducandu-i mai intai un piciorus, apoi si restul corpului.

4. Daca totul a decurs bine pana aici, intrat cu totul „la apa”, puiul tau se va simti extraordinar. In timp ce el se bucura de aceste clipe, tu il tii bine cu o mana, iar cu cealalta il speli.

6. Umarul, bratele si mainile se sapunesc si se maseaza cu gesturi mai viguroase, fara sa uiti cotul, palma si degetele.

7. Urmeaza pieptul si burtica. Se sapunesc si se spala rapid, de la umeri in jos.

8. Piciorusele se spala la fel ca si mainile, „frecate” mai vioi.

9. E timpul sa-l speli pe spate. Il asezi cu pieptul pe bratul tau, il sapunesti si il masezi viguros.

10. Ai ajuns acum la fundulet, santul interfesier si organele genitale. Zona acesta se spala cu atentie, cu miscari blande, pielea fiind foarte sensibila.

In this article

Join the Conversation