10 sfaturi pentru o vara fara probleme

1129 0

Pentru a nu suferi de insolatie sau arsuri si pentru a avea o vara fara probleme majore, noi iti dam cateva sfaturi care te vor ajuta sa iti protejezi copilul cat mai bine.

1. Cremelor ecran le trebuie 30 de minute ca sa-si inceapa actiunea de protejare a pielii. Aplica-le inainte sa iesi din casa, zilnic si repeta operatiunea la trei-patru ore.

2. Citeste cu atentie eticheta cremei ecran. Sunt unele rezistente la apa, altele la transpiratie si altele sunt rezistente sub apa.. Cifrele de pe tubul de crema indica factorul de protectie.

3. Intra cu micutul aflat intr-o criza de hipertermie in primul magazin cu aer conditionat. Daca nu gasesti, opreste o masina dotata cu asa ceva. Nimeni nu te va refuza.

4. Incepe ziua cu un pahar cu apa, pe care copilul trebuie sa-l bea inainte sa iasa din casa.

6. La padure nu se merge cu sandale in picioare, ci doar cu pantofi sport si ciorapi trei sferturi, daca e prea cald pentru un trening care protejeaza in intregime piciorul.

7. Bicicleta si rolele sunt bune pentru programul de dimineata, cand copilul e mai odihnit si-si coordoneaza mai bine miscarile.

8. Pune o picatura de otet pur in urechea copilului, inainte de a merge la piscina. Schimbarea pH-ului nu va fi pe placul bacteriilor din zona.

9. Mergi cu copilul la piscina in prima zi dupa ce au schimbat apa.

10. Nu lasa copilul nesupravegheat in piscina sau in baie, nici daca are flotoare ori colac de salvare.

In this article

Join the Conversation