10 solutii pentru parintii ocupati

600 0

6. Instaureaza o rutina matinala eficace. Copiii functioneaza mai bine cand stiu ce se asteapta de la ei, iar aceste puncte de reper ii ajuta sa-si dezvolte autonomia.

7. Trezeste-ti puiul cu blandete, pentru a-i permite sa-si inceapa ziua cu voie buna.

8. Pregateste-i sandvisurile si hainutele de mers la plimbare, la cresa sau la gradinita de cu seara. Cand il duci/aduci la/de la gradinita, profita de timpul cat il dezbraci ori il imbraci ca sa stai de vorba cu educatoarea; e si asta o modalitate de a cladi o punte intre cele doua universuri ale copilului.

9. Pentru a castiga timp, profita de weekend-uri pentru a prepara cantitati mai mari de mancare, numai bune de congelat si incalzit pe timpul saptamanii.

10. Nu poti fi peste tot in acelasi timp – evalueaza-ti prioritatile si actioneaza in consecinta. Reaminteste-ti ca cei mici nu or sa mai aiba niciodata 1 an si jumatate, 2 ani, 3 ani. Nu trece alaturi de aceste momente atat de pretioase!

Iata un lucru aparent simplu care, odata inteles, te poate ajuta mult sa-ti gestionezi si timpul de lucru, si viata de familie.

Caci e greu sa le impaci pe amandoua. Prima regula pentru a supravietui acestui stres cotidian este sa-ti stabilesti bine prioritatile, iar a doua regula, sa le respecti. Iata, in cele ce urmeaza, 10 sfaturi folositoare.

1. Da-i voie copilului sa te sune la serviciu. Explica-i din timp ca la birou esti foarte ocupata si ca nu e voie sa te sune prea des. Un dinte iesit, o mare bucurie, o tristete la fel de mare – tot atatea evenimente importante din viata lor, pe care le vei afla in premiera si de care iti vei aminti cu drag peste ani.

2. De cate ori poti, ia-l cu tine la birou, si da-le sa "claseze" hartii. Lasa-i sa-ti cunoasca universul – mai tarziu, vor intelege mai usor cand le vei vorbi de exigentele muncii tale.

3. Nu vehicula o imagine negativa a muncii. Nu le spune copiilor: "Hai, grabiti-va, seful o sa ma ia la rost daca intarzii." Asta infantilizeaza relatia patron-angajat si il face pe copil sa se simta responsabil de intarzierea ta.

4. Nu rata serbarile la gradinita, un spectacol la teatrul de papusi, chiar daca pentru asta trebuie sa te invoiesti de la lucru. Cu siguranta ca exista o modalitate de a recupera orele respective – gandeste-te ca, pentru cel mic, tu esti de neinlocuit!

In this article

Join the Conversation