11

928 0

Bebelusul tau

Marime: 55 milimetri, 10 grame

Are 55 mm si cantareste 10 grame. Toate organele sunt deja schitate si sunt intr-o continua dezvoltare. Partea cea mai periculoasa pentru formarea bebelusului a trecut. De acum inainte bebelusul tau se va dezvolta rapid. Capul copilului este acum imens, el masurand jumatate din corp si va ramane asa pentru o vreme.

Tu

Cantarul din baie iti spune ca te-ai mai „implinit” cu 1 kg (0,9-1,3 kg – in jur de 10% din greutatea totala pe care ai s-o castigi). Uterul tau are forma unui grapefruit. Desi nu ai luat prea mult in greutate, te poti simti ingrijorata cu privire la kilogramele pe care le vei acumula in timpul sarcinii.

Trebuie sa stii insa ca fiecare femeie se ingrasa un anumit numar de kilograme. Nu trebuie sa te sperie gandul ca ai putea lua in greutate 15-20 kg. S-ar putea sa iei mult mai putin. Odata cu sfarsitul greturilor de dimineata iti va reveni apetitul, insa mirosul anumitor mancaruri ti se va parea in continuare de nesuportat.

Este important sa stii ca o alimentatie sanatoasa este foarte benefica atat pentru tine, cat si pentru bebelusul tau. Nu uita sa iei vitamine, sa mananci multe fructe si vegetale si multe proteine. Si odihna este foarte importanta, asa ca, ori de cate ori ai ocazia, trage un pui de somn zilnic si mergi la culcare devreme.

In this article

Join the Conversation