12

1199 0

Bebelusul tau

Marime: 65 milimetri, 20 de grame

Este un mare inotator acrobatic – la examenul ecografic ii vei vedea maiestria – si isi misca des membrele. Acum, aproape toate organele si sistemele bebelusului sunt formate. Desi creierul fatului nu are aceeasi marime pe care o va avea la nastere, el are de pe acum aceeasi structura.

De asemenea, organele genitale vizibile acum iti pot spune daca e fata sau baiat. Daca pana acum miscarile fatului erau reflexe, acum el se misca spontan, insa e inca prea mic pentru a-l simti. Cu ajutorul unei ecografii Doppler, vei putea auzi cum bate inima fatului.

Tu

Uterul devine prea mare pentru a mai incapea in micul bazin, asa ca salta deasupra simfizei pubiene – presiunea pe vezica scade si scapi de drumurile dese la toaleta. Volumul de sange este mai mare – iti va fi mai cald si vei transpira mai mult.

S-ar putea sa te confrunti din nou cu durerile de cap, din cauza cresterii volumului de sange. Daca ai anumite ingrijorari cu privire la starea ta de sanatate, cel mai bine este sa mergi la medic si sa discuti cu el tot ce te framanta. Si o veste buna! Placenta nu mai produce hormoni, astfel ca nu vei mai avea stari de indispozitie.

In this article

Join the Conversation