12 reguli pentru un super-bronz

786 0

1. Pentru a capata un bronz frumos, pielea trebuie sa fie curata, adica eliberata de celulele moarte. De aceea, cu o zi inainte de baia de soare, exfoliaza pielea cu un scrub. Intai, inmoaie bine pielea cu apa calda, apoi curat-o cu o crema cu particule mari. Iar dupa dus, aplica un lapte de corp hidratant.

2. Aplica lotiunea protectoare cu o jumatate de ora inainte de expunerea la soare, pentru ca pielea sa fie pregatita si protejata.

3. Reaplica lotiunea cu SPF la interval de 2 ore sau dupa fiecare baie.

4. Protejeaza-ti: sona din jurul ochilor, gatul si umerii cu o crema cu SPF mai mare decat la cea folosita in restul zonelor.

5. Bronzul nu protejeaza pielea de actiunea negativa a razelor solare, asa ca trebuie sa continui sa-ti protejezi pielea cu lotiuni protectoare, eventual cu un SPF mai mic.

6. Nu sta la soare in perioada pranzului, cand razele solare au intensitate maxima.

7. Aplica lotiunea protectoare pe tot corpul, inclusiv pe ceafa, in spatele genunchilor si pe laba piciorului. Aceste zone se ard frecvent, nu pentru ca ar fi mai sensibile, ci doar pentru ca nu sunt protejate de obicei cu crema!

8. Foloseste lotiuni cu SPF mai mare de 20 in primele zile de expunere la soare si apoi treci pe SPF-ul care-i destinat pielii tale.

9. Nu folosi parfum sau lotiuni cu alcool cand mergi la plaja. Aceste produse pot provoca hiper-pigmentari sau arsuri ale pielii.

10. Nu folosi cu economie lotiunile cu SPF. O lotiune odata deschisa trebuie terminata in acel an, calitatea protectiei diminunadu-se dupa 6 luni de la deschidere. Alege formulele non-grase pentru mai mult confort.

11. Protejeaza zonele cu probleme, gen alunite, iritatii, rani si cicatrice folosind lotiuni cu SPF 40 sau 50! Daca observi modificari ale zonei respective, mergi imediat la medic.

12. Dupa ce pielea a capatat culoarea aramie, intretine bronzul hidratandu0ti pielea cu lotiuni de corp fluide. O piele hidratata se exfoliaza mai greu, iar bronzul dureaza mai mult.

In this article

Join the Conversation