13

922 0

Bebelusul tau

Marime: 75 milimetri, 30 de grame

Acum se formeaza gatul si astfel „aratam” mai prezentabil! Intestinele vor migra din cordonul ombilical in abdomenul fatului. Ficatul bebelusului a inceput sa secrete bila, iar pancreasul insulina. Toti cei 20 de dintisori s-au format si asteapta sa iasa de sub gingii.

Fatul poate zambi, iar corzile vocale se dezvolta cu rapiditate. Fatul incepe sa arate mai mult ca o fiinta umana si mai putin ca un „extraterestru”. Ochii incep sa ajunga la pozitia normala, la fel si urechile. Placenta si fatul au acum cam aceeasi greutate.

Tu

Ai inceput trimestrul doi! Esti plina de vitalitate! Cele mai multe mame spun ca in aceasta perioada a sarcinii se simt cel mai bine. Vei incepe sa te simti „insarcinata”. Placenta este legatura fizica intre tine si el – pentru copilul tau ea joaca rol de rinichi, de plaman si de ficat.

Tot ce inghiti trece prin ea, asa ca fii foarte atenta cu medicamentele! Desi tu te simti minunat, corpul tau lucreaza din greu si de aceea trebuie sa fii atenta la micile indicii pe care acesta ti le da. Ia o pauza si odihneste-te de fiecare data cand simti nevoia.

Tot acum este perioada in care sotul si alti membri ai familiei pot incepe sa devina mai interesati de sarcina, implicandu-se mai mult. Tu ii poti incuraja sa fie alaturi de tine, insa numai in masura in care te simti confortabil.

In this article

Join the Conversation