14

910 0

Bebelusul tau

Marime: 85 milimetri, 60 de grame

Are 85 mm. Corpul lui incepe sa lucreze singur. Sistemul digestiv functioneaza. Gatul fatului se lungeste. Ochii si urechile continua sa se apropie de pozitia normala, pentru ca fatul sa arate cat mai normal.

Mainile devin functionale. Nu trebuie sa uiti niciodata ca ce mananci acum ajunge si la bebelus. De aceea, alimentatia trebuie sa fie cat mai sanatoasa, fara cafea, tigari si medicamente luate fara acordul medicului.

Tu

In sarcina, uterul creste de 14 ori in dimensiuni si de 20 de ori in greutate. Observi pigmentarea mai intensa a areolelor si a alunitelor mai vechi – hiperpigmentarea va disparea dupa nastere. Din cauza faptului ca fatul este tot mai greu si apasa pe organele interne, s-ar putea sa te constipi foarte des.

O metoda buna de a combate aceasta stare este sa mananci alimente care au foarte multe fibre. Daca nu are loc nicio ameliorare, trebuie sa mergi la medic. O alta schimbare a corpului tau va fi innegrirea liniei care strabate mijlocul abdomenului. Acest fenomen este absolut normal.

In this article

Join the Conversation