16

1557 0

Bebelusul tau

Marime: 150 milimetri, 120 de grame

Cantareste acum 120 de grame. Membrele inferioare le depasesc in lungime pe cele superioare. Unghiile sunt deja formate. Acum sexul copilului poate fi detectat cu usurinta cu ultrasunete, asa ca, in sfarsit poti afla cu siguranta daca vei avea fetita sau baietel.

Tu

In aceasta perioada s-ar putea sa incepi sa simti miscarile copilului. Daca nu le simti inca, nu te ingrijora. Mamele care sunt la prima sarcina simt miscarile copilului mult mai tarziu decat mamicile care au mai nascut. Asa ca, daca nu simti inca miscarile fatului, nu trebuie sa intri in panica.

Bebelusul tau este acolo, in burtica, si se dezvolta normal. Pentru ca puiul tau devine pe zi ce trece mai puternic, in curand miscarile lui vor fi frecvente si viguroase si cu siguranta le vei simti. Volumul de sange din corpul tau creste continuu pentru a acoperi nevoia bebelusului de oxigen.

Inima ta pompeaza cu 20% mai mult sange decat in mod obisnuit, ceea ce face ca parul sa iti straluceasca, pielea si unghiile sa radieze de sanatate. Pana la finalul sarcinii, volumul de sange va continua sa creasca. Din cauza volumului crescut de sange din corpul tau, s-ar putea sa iti sangereze nasul. Dar ce mai conteaza? In tine creste o minune!

In this article

Join the Conversation