19

1160 0

Bebelusul tau

Marime: 220 milimetri, 250 de grame

Se misca mai puternic si mai coordonat pentru simplul motiv ca sistemul lui nervos este mai sofisticat! Daca vei avea o fetita, acum se i se formeaza ovarele. Tot corpul fatului este acoperit cu un perisor fin, Lanugo, care va ramane pana la nastere.

Tot in aceasta perioada se formeaza si vernixul, o pasta albicioasa care protejeaza corpul copilului in lichidul amniotic. Un lucru important este ca bebelusul tau si viseaza.

Tu

Daca esti la prima sarcina, acum este momentul (saptamanile 18-20) sa il simti miscandu-se pentru prima oara! La o a doua sarcina esti mai „antrenata” si il vei simti mai devreme – saptamanile 16-18. In timpul sarcini, tenul tau se schimba si nu mai este ca inainte. De aceea, necesita o ingrijire mai delicata.

Foloseste lotiuni si uleiuri recomandate de medic. De asemenea, si o dieta sanatoasa si multe lichide te vor vor ajuta sa scapi mai repede de iregularitatile tenului. Dupa nastere, tenul tau va deveni ca inainte. Daca nu ai facut-o pana acum, ar trebui sa te inscrii la un curs pentru gravide.

Studiile au arata ca mamicile care au urmat astfel de cursuri nu au mai fost foarte stresate in timpul nasterii. Pentru a afla unde te poti inscrie, intreaba doctorul de familie sau la un spital apropiat.

In this article

Join the Conversation