20 iunie, Ziua Mondiala a Laptelui

372 0

Au pus umarul la „predarea lectiei”: Tetra Pak, Asociatia Romana de Pediatrie, ASPOR (Asociatia pentru Prevenirea Osteoporozei din Romania) si APRIL (Asociatia Patronala Romana din Industria Laptelui).

Oragnizatorii au pregatit o zi plina: concursuri si programe pentru copii, avand ca tema laptele, muzica, dans, jocuri si întreceri, Fabrica de lapte, teatru de papusi, clowni si, evident, mult lapte care sa întretina energia celor mici dar si a parintilor vor umple ziua celor prezenti.

De asemenea, Ziua Mondiala a Laptelui va oferi parintilor ocazia de a afla de la specialistii ASPOR mai multe despre osteoporoza si despre importanta laptelui în prevenirea acestei maladii.

Conform aprecierilor ASPOR, 1 din 3 femei si 1 din 5 barbati sufera o fractura din cauza osteoporozei pe parcursul vietii iar numarul de persoane afectate este prevazut a creste de 2 pana la 3 ori în urmatorii ani. Reprezentantii ASPOR se alatura, astfel, Tetra Pak în Parcul Tineretului de Ziua Mondiala a Laptelui, cu un punct de informare si testare (screening) a riscului de osteoporoza.

Ziua Mondiala a Laptelui este sarbatorita la nivel mondial, în fiecare an, începand din 2001 prin diverse evenimente care aduc în centrul atentiei bunatatea laptelui si beneficiile sale pentru sanatate.

In this article

Join the Conversation