24

1041 0

Bebelusul tau

Marime: 320 milimetri, 560 de grame

Cantareste circa 600 g si are 32 cm lungime. Daca s-ar naste acum, ar avea sanse de supravietuire intr-o unitate de terapie intensiva neonatala. Fatul continua sa castige in greutate, sa-si dezvolte muschiuletii. De asemenea, creste si stratul de grasime de sub piele.

Tu

Din san poate curge un lichid galbui – colostru – un lapte special secretat spre sfarsitul sarcinii si in primele zile dupa nastere. Gleznele ti se umfla daca stai mult in picioare, asa ca ridica-le pe un scaun ori de cate ori ai ocazia! Devii tot mai constienta de miscarile fatului si iti pot da seama daca doarme sau este treaz.

Este indicat ca atunci cand simti ca bebelusul doarme sa te odihnesti si tu. Vizitele la doctor trebuie sa continue, pentru a te asigura ca totul este in regula cu bebelusul tau. Intre saptamanile 24-28, doctorul ar putea sa iti recomande sa faci un test pentru a vedea daca esti predispusa la diabet gestational, lucru care li se intampla multor mame. Daca ai fost diagnosticata cu diabet gestational in timpul sarcinilor anterioare, exista un risc crescut sa ai si acum.

In this article

Join the Conversation