25 mai, ziua copiilor disparuti. 116 000: numar gratuit pentru sesizarea disparitiei copiilor

383 0

In Romania, Belgia, Franta, Italia, Grecia, Ungaria, Olanda, Polonia, Portugalia si Slovacia sesizarea disparitiei se va face la numarul unic european pentru disparitiile de copii: 116 000.

Este numar de telefon gratuit pentru apelant si este operational 24/24 in majoritatea tarilor mentionate mai sus. Apelul este preluat local de catre personalul specializat al organizatiei din tara respectiva. Aceasta coopereaza la nivel national si international cu politia si cu alte organizatii similare cu scopul dedicat de a gasi copiii disparuti.

In Romania, cu sprijinul ROMTELECOM, apelul este preluat de catre operatorii specializati ai Centrului Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual – FOCUS.

Centrul Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual (FOCUS) alaturi de Inspectoratul General al Politiei Romane, cu sprijinul Reprezentantei UNICEF in Romania, au organizat sambata, 23 mai 2009, in Parcul Tineretului din Bucuresti, activitati pentru copii cu ocazia Zilei Internationale a Copiilor Disparuti (care este pe 25 Mai).

Evenimentul a cuprins mai multe activitati pregatite pentru copii si parinti: un labirint, simbol al sentimentului pe care il au copii atunci cand se ratacesc si nu mai gasesc drumul inapoi spre casa, teatru de papusi „Castelul Vrajitoarei”, clowni, baloane si desene pe asfalt cu premii. Au fost invitate sa gazduiasca aceste evenimente vedete indragite de copii.

In this article

Join the Conversation