3 masti naturale simple pentru ingrijirea parului

524 0

Diversi factori fizici (temperaturi joase sau ridicate, soarele, placa de intindere a parului sau ondulatorul), chimici (produsele de ingrjire de proasta calitate sau folosite excesiv, produsele indacevate tipului de par, aburii, vopseaua de par, praful etc), toate acestea agreseaza firul de par.

Potrivit Health, in degradarea structurii parului intervin si factorii biologici: functia glandelor sebacee de la nivelul scalpului, circulatia scalpului, nutritia locala si sistemica, factori hormonali, genetici, diverse carente vitaminice, unele afectiuni etc.

Iata trei retete de masti naturale, nu foarte complicate, care au menirea de a optimiza functiile scalpului si de a reface, pe cat posibil, structura firului de par.

1. Se amesteca intr-un castron 5 linguri de ulei de masline usor incalzit, 10 picaturi de vitamina A uleioasa, 2 galbenusuri de ou si zeama de la o jumatate de lamaie. Se amesteca foarte bine si se aplica pe toata lungimea parului, inclusiv la radacina, masand 5 minute scalpul. Apoi se acopera parul cu un prosop si se tine masca timp de 40 de minute. La final se clateste cu apa calda si sampon.

Citeste articolul integral

In this article

Join the Conversation