3 muzee, 3 targuri de Martisor

412 0

Pentru ca se apropie weekendul, si nu este un weekend ca oricare altul deoarece sambata, 1 Martie, este Martisorul, iti prezentam trei evenimente care se petrec in Capitala si care au ca tematica aceasta zi speciala.

La Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”

Martisorul, reprezentat de snurul in doua culori, alb şi rosu, marcheaza in calendarul popular pragul dintre anotimpul friguros al iernii si cel calduros. Targul “De Martisor” care incepe maine, 28 februarie, si tine pana pe data de 8 martie 2014, celebreaza inceputul primaverii prin martisoare diverse si vesele, realizate de mesterii si artistii plastici.
Program: de luni pana duminica, orele 09.00-17.00

La Muzeul Taranului Roman 

Cutiuta cu Dichis este un atelier de creatie gratuit pentru copii, dedicat sarbatorii de Martisor, organizat de BluParty in parteneriat cu MTR, in cadrul Targului Martisorului 2014.

Atelierul are loc duminica, 2 martie, incepand cu ora 11.00. Intrarea la atelier este libera si se face in baza unei inscrieri, in limita locurilor disponibile. (Atentie: taxa de intrare la Targul Martisorului care se desfasoara la Muzeul Taranului Roman este de 4 lei pentru adulti si 2 lei pentru copii)

Atelierul are doua etape: mai intai, copiii vor afla povestea Martisorului si obiceiurile traditionale de primavara si, in a doua parte, ei isi vor da frau liber imaginatiei si vor picta pe cutiute din lemn, in care pot pastra martisoarele pe care le vor primi sau le vor darui.

Activitatile din cadrul atelierului sunt recomandate pentru copii cu varste intre 4 si 8 ani.

Cat timp copiii invata si creaza, parintii pot participa la Targul Martisorului din curtea Muzeului, de unde pot cumpara obiecte de artizanat specifice Martisorului sau pot gusta din oferta gastronomica a Targului.

Inscrierea la Cutiuta cu Dichis se face la numarul de telefon 0722.287.906 sau trimitand un email la adresa [email protected] cu subiectul “Cutiuta cu Dichis” (trebuie sa mentionezi in email numele si data nasterii copilului tau)

La Muzeul Municipiului Bucuresti

“Daca v-ati plictisit de martisoarele si cadourile de Ziua Femeii lipsite de insemnatate si realizate din materiale de proasta calitate, ILoveHandmade va invita sa va faceti cumparaturile de Martisor in cadrul targului ILoveHandmade” – asa suna invitatia pe care o lanseaza ILoveHandmade.
O ocazie ideala pentru a alege cele mai potrivite accesorii si cadouri de Martisor si Ziua Femei. Evenimentul are loc pe 1 si 2 Martie, in curtea Muzeului Municipiului Bucuresti, la Universitate, intre orele 10:00 – 19:00. Intrarea in curtea muzeului este gratuita.

 

 

 

 

In this article

Join the Conversation