3 retete cu miere de albine pentru un copil sanatos

3258 0

Cel mai dulce medicament este si cel mai eficient cand vine vorba de tuse sau dureri de gat, chiar si pentru pacientii prichindei.
Usor asimilata de organism si cunoscuta pentru calitatea sa de a nu irita aparatul digestiv, mierea de albine poate cauza totusi reactii alergice la copii, asa ca trebuie sa i-o oferi cu grija!

„Mierea de albine si alte produse ale stupului, cum ar fi laptisorul de matca si propolisul, sunt extrem de benefice copilului dupa varsta de un an. Dar daca unul dintre parinti este alergic, aceste produse se vor administra cu grija, doar o jumatate de lingurita pe zi. In lipsa efectelor adverse, se mareste cantitatea“, spune Carmen Nonn specialist apifitoterapie. 

„Micutii cu varsta intre 1 si 2 ani pot lua trei lingurite cu miere pe zi, iar dupa 2 ani poti indulci orice cu miere de albine“, spune doamna doctor.

3 retete pe baza de miere de albine

Pentru a creste imunitatea
Amestec din: miere de albine – minim 63%; extract de echinacea – 35% in proportie variabila; tincture de propolis 0,7%.
Copii 1-5 ani: 1-3 lingurite pe zi, cu 30 de minute inainte de masa.

Sirop de tuse
Amestec din: miere de albine – min. 62%; extracte de: muguri de pin, scai vanat, frunze de patlagina, cimbrisor, flori de tei – min. 35%, in proportie variabila; tinctura de propolis 1,2%. Copiii de 1-5 ani pot lua 2-3 lingurite pe zi, cu 30 de minute inainte de masa.

Contra constipatiei
Amestec din: miere de albine –min. 63%; extracte de: volbura, seminte de Plantago Ovata, prune uscate, radacina de nalba, fructe de fenicul, fructe de chimion, rizomi de ghimbir – minim 35%, in proportie variabila; antioxidant: vitamina C 1%; tinctura de propolis 0,45%. Copiilor de 1-3 ani li se administreaza 1-3 lingurite pe zi, la o ora dupa masa.

Dr. Carmen Nonn, medic specialist apifitoterapie Fares BioVital, www.faresbiovital.ro
 

In this article

Join the Conversation