3 sfaturi pentru a avea un bebelus

1101 0

Prima intrebare care-ti bantuie mintea e: „Sunt sterila?”. Linisteste-te! S-a mai intamplat si altora, iar „probleme” de infertilitate s-au dovedit false probleme. Prima regula e sa nu intri in panica, nu rezolvi nimic, mai bine ia aminte la cateva sfaturi.

Am renuntat la contraceptie si bebe nu vine!

Chiar daca ai aflat ca imediat dupa intreruperea metodei contraceptive poti ramane insarcinata, in realitate, treaba nu sta intotdeauna asa. Organismul tau poate reactiona diferit in functie de metoda contraceptiva folosita, de starea ta de spirit sau de sanatate. Mai incearca doua, trei luni si apoi adreseaza-te unui medic ginecolog pentru un set amanuntit de analize.

Ti-e teama ca nu ai ovulatie?

Perioada fertila este intre zilele 12 si 15, e notata cu rosu in calendarul cuplului… si totusi nu se intampla nimic. Perioada fertila nu e la toata lumea la fel si mai ales nu e fixa!

Ea variaza in functie de numarul zilelor ciclului menstrual si se poate schimba odata cu durata ciclului. Se gasesc in farmacii teste de ovulatie, te-ar putea ajuta. O alta metoda, gratis, este cea a „termometrului”. Ia-ti in fiecare dimineata temperatura, inainte sa te dai jos din pat!

Noteaza valorile si vezi in ce zile acestea cresc usor. Urmareste-ti temperatura si vei afla usor care sunt zilele in care esti „fierbinte”, zile in care ovulezi! Ovulatia se mai poate depista si prin analize de sange, prin determinarea dozajului hormonal, analize pe care ti le prescrie si le interpreteaza medicul ginecolog.

S-ar putea ca partenerul sa fie cauza infertilitatii. Dubiul poate disparea cu o spermograma, analiza pe care o poate prescrie medicul ginecolog. Daca si aici totul e in ordine, este cazul sa-ti verifi ci permeabilitatea trompelor.

In fundate, acestea impiedica ajungerea ovulului in uter si fecundarea lui. O alta cauza poate fi stresul care impiedica ovulatia sau calitatea spermei! Fii pe faza, canicula influenteaza pozitiv fertilitatea!

In this article

Join the Conversation