3 solutii pentru reinceperea vietii sexuale

1252 0

S-ar putea sa nu fii pregatita pe deplin nici din punct de vedere fizic si nici psihic.

Imediat dupa nastere vei observa ca burtica a mai scazut, dar nu cum te asteptai. Probabil te-ai intrebat cat de repede vei scapa de kilogramele acumulate in timpul sarcinii si daca vei mai reveni vreodata la vechiul corp.

In acesta situatie, atitudinea partenerului de viata va juca un rol foarte important. Daca el te va considera in continuare atragatoare, vei reusi sa treci mai usor peste aceasta perioada.

Au trecut cele sase – opt saptamani de abstinenta impuse de medici, insa observi ca vaginul este foarte uscat si din aceasta cauza, actul sexual poate fi dureros. Cauza este reducerea nivelului de estrogen din organism, dupa eliminarea placentei. Daca alaptezi, acesta este un motiv in plus.

Potrivit specialistilor, aceasta uscaciune a vaginului va persista timp de aproximativ sase luni de zile. Pentru a elimina discomfortul din timpul actului sexual, poti folosi un gel lubrifiant, care se gaseste in farmacii.

Iata, pe scurt, cauzele, pericolele si solutiile scaderii apetitului sexual dupa nastere.

•Cele sase saptamani nu sunt de ajuns – vorbim acum de cele care se afla la prima nastere – sa te lamuresti care este acum starea ta.

•Cel mic iti acapareaza toate gandurile, toate simturile.

•Depresia post-partum, chiar si la cele mai puternice mamici, isi „cere drepturile”.

3 pericole care te pandesc

•Dupa ce va fi insistat de pomana pe langa tine sa-i dai un pic de atentie, partenerul tau isi va ineca amarul in bratele cine stie carei dudui mai intelegatoare.

•Nici acceptarea avansurilor lui cu aerul ca „asta e, e barbatul meu, trebuie sa-si satisfaca si el nevoile intr-un fel” nu e o solutie. Va simti imediat compromisul, chiar daca stii sa simulezi orgasmul ca nimeni alta.

•Curand va da toata vina pe cel mic si va incepe sa se indeparteze de el. Il va considera responsabil de nefericirea, neimplinirea lui.

•Invata sa-ti redescoperi trupul. Oricat ti s-ar parea de ciudat, nu mai e acelasi, deci nici zonele sensibile la atingerea lui nu mai sunt toate acolo unde le stiai.

•Daca nu reusesti sa „uiti” de copil cat timp se joaca, macar noaptea, cand doarme mai adanc, acorda-i cat mai mult timp partenerului tau.

•Vorbeste cat mai mult cu el despre acest subiect. Incearca sa-l faci sa inteleaga prin ce transformari trece corpul tau, dar asculta-l si pe el. Trebuie sa depasiti impreuna noua stare de fapt!

PONT

Infuzia de pasiune

Iti va fi mult mai usor sa uiti ca esti mamica daca vei inchide pentru cateva clipe ochii si-ti vei aminti cum te mangaia, cum te infiora atingerea lui si ce bine te simteai in bratele lui.

In this article

Join the Conversation