3 solutii pentru tratarea infertilitatii

1348 0

Hai sa vedem impreuna care sunt cele mai utilizate tehnici de tratament:

Stimularea ovariana

Se vor stimula ovarele pentru o buna ovulatie. Se practica atunci cand nu exista ovulatie sau cand nu este regulate (nu apare in fiecare luna). Aceasta metoda se aplica inainte de a trece la inseminarea artificiala sau fertilizarea in vitro pentru a avea un ciclu menstrual normal si totodata mai multe ovule.

Inseminarea artificiala

Consta in introducerea spermatozoizilor in apropierea trompei lui Fallope, unde se gaseste ovulul. Inseminarea este intra-uterina: se depune sperma direct in uter. Acesta metoda se aplica femeilor care au probleme cu glera cervicala sau atunci cand cantitatea de spermatozizi a barbatului este redusa. Daca barbatul are spermatozoizi modificati sau nu are, se va recurge la sperma unui donator.

Fertilizarea in vitro

Exista doua tehnici FIV.:

Cea clasica: se aplica femeilor care sufera de "sterilitate tubara" (trompele sunt infundate), sufera de endometrioza sau leziuni infectioase. In aceste cazuri se recurge la FIV dupa mai multe esecuri ale inseminarii artificiale.

A doua tehnica FIV: cea cu ICSI (injectie intracitoplasmica de spermatozoizi). Cand sperma partenerului nu are motilitate buna sau contine putini spermatozoizi, se ia cate un spermatozoid si se injecteaza direct in citoplasma oului, fortandu-se fecundarea.

In this article

Join the Conversation